Gemeente 's-Hertogenbosch

30-05-2007
Winnaar DOE-geld prijsvraag 2007
Donderdag 24 mei 2007 heeft B. Eigeman, wethouder van onder meer jeugd en onderwijs, de DOE-geld prijsvraag 2007 uitgereikt aan leerlingen van het Koning Willem I College. Deze uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Talent Factory.

In totaal waren er drie initiatiefnemers die met hun inzending kans maakten om hun droom werkelijkheid te zien worden: Zineb Fadili (14 jaar) werd geïnspireerd door de winnaars van vorig jaar "All in the mix" en zag direct mogelijkheden voor een groot feest op de Parade gekoppeld aan een goed doel. Liewe Schrover (25 jaar) en Ferdi Wijnmaalen (20 jaar) hoopten met het winnen van DOE-geldprijs hun initiatief, een jaarlijks terugkerend festival organiseren in 's-Hertogenbosch onder de noemer "Hip Hop in Duketown", een impuls te geven. De eerstejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk van het Koning Willem I College stuurden maar liefst vier verschillende ideeën in, variërend van een multicultureel feest en een kookfestijn tot een voetbaltoernooi voor jongeren.

DOE-geld prijsvraag
Ieder jaar wordt de DOE-geld prijsvraag uitgeschreven waarbij éénmalig een bedrag van EUR 10.000,- valt te winnen voor het leukste initiatief. De DOE-jury had er een zware taak aan om de inzendingen te beoordelen. DOE-geld is een succes omdat het niet alleen om het realiseren van een geslaagd evenement draait, maar om de weg ernaar toe. Jongeren krijgen door DOE-geld de kans om iets te leren organiseren, het proces is wat telt!

Jury rapport
De jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van vijf criteria: is het voor en door jongeren georganiseerd? Is het laagdrempelig voor alle jongeren in 's-Hertogenbosch? Heeft het evenement een doel? Gaat het echt om een activiteit en niet om de aanschaf van materiaal en als laatste en zeker niet onbelangrijk: is het idee realiseerbaar? De DOE-jury wil Zineb de kans bieden om te beginnen met het organiseren van een kleine activiteit. Het Hip Hop festival "Hip Hop in Duketown" is op zeer professionele wijze aangepakt, maar heeft al eerder DOE-geld ontvangen. Daarom heeft de DOE-jury besloten de prijs toe te kennen aan het Koning Willem I College. De eerstejaarsstudenten Sociaal Cultureel Werk krijgen hiermee de kans om al hun ideeën te verwerken tot één groots evenement. Uiteraard krijgen ze hierbij hulp vanuit de gemeente.