PvdA Rotterdam


Hamit Karakus kijkt naar een Soap

Wo 30 Mei 2007 - redactie
Hamit Karakus kijkt naar een Soap

De afspraak met Hamit Karakus was zeker geslaagd. Hij is zo'n 2 uur gebleven en we hebben een flink aantal zaken kunnen bespreken. Er waren vijf B.O.O.G.-leden bij het gesprek. De wethouder was een beetje vroeg, zodat hij zelfs nog even met mijn dochter van 9 naar een soap op TV kon kijken voor we van start gingen...dat zal niet vaak meer gebeuren met zijn volle agenda. De start was daardoor informeel en de stemming bleef heel goed.

Voor wat betreft ontwikkelingen op de 's-Gravendijkwal hebben we een aantal mogelijkheden kunnen bespreken die er voor het stadsbestuur misschien zijn om ons deel van de stad te ontwikkelen. Over de ondertunneling an sich kon Hamit geen uitspraken doen, omdat dat de portefeuille van mevrouw Baljeu is.
Er is afgesproken dat zowel de wethouder als wij verder werken aan plannen en daarover informatie blijven uitwisselen. We hebben ook onze nood kunnen klagen over de veel te grote hoeveelheid opvanghuizen in onze straat en de manier waarop daar vanuit de aangrenzende wijken c.q. de zeer diverse zorginstellingen, toch steeds weer geprobeerd wordt iets aan toe te voegen, terwijl we de ontwikkelingen in positieve zin voor de straat daar ernstig door belemmerd zien.
Ook hebben we het over ''het College'' en ''de burgers'' gehad.

Onze inbreng: we hebben de indruk dat dit college hard werkt en dus een Rotterdamse uitstraling heeft. Ook vinden wij niet dat het college te ''onzichtbaar'' is: volgens ons komt het werken aan de stad van twee kanten.
Ook de burgers moeten hun best doen om zaken te begrijpen en om bijdragen van kwaliteit te geven. Dat kost dan de nodige inspanning (investering in tijd, inzet van aanwezige kennis), maar dat is niet erg. Dan blijkt ook dat politici best benaderbaar zijn. Problematischer is het dat de ambtenarij vaak moeilijk te mobiliseren is en onduidelijk opereert.
Tot zover.