Stichting NVMP boekt nieuw inzamelingsrecord in 2006

30.05.2007 / 16:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nvmp

Nvmp

Nieuw inzamelsysteem leidt tot forse kostenbesparingen

De Stichting NVMP, het collectief uitvoeringsorgaan van een aantal belangrijke Nederlandse productstichtingen, heeft het jaar 2006 opnieuw met een nieuw inzamelrecord van afgedankte apparaten afgesloten. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag. In totaal werd 73.920 ton ingezameld en verwerkt (in 2005 was dit 72.437 ton). Het opzetten van een nieuw inzamelsysteem heeft bovendien tot forse kostenbesparingen op het gebied van transport en overslag geleid.

De missie van de Stichting NVMP is om een zeer efficiënt en effectief inzamel- en verwerkingsysteem te zijn voor afgedankte elektr(on)ische apparatuur ten behoeve van het bedrijfsleven met een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid in een open structuur.

Directeur Jan Zanen: 'Vertaald naar de dagelijkse praktijk betekent dit dat de NVMP alles op alles zet om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten en de beheerskosten van het afval voor producenten zo laag mogelijk te houden. Ons nieuwe inzamelsysteem heeft die doelstelling opnieuw dichterbij gebracht. Daarnaast anticiperen we vroegtijdig op toekomstige wetgeving en nieuwe technologieën. De effecten van deze inspanningen zijn te meten in marktwerking, procesbewaking en intensievere advisering naar de stakeholders. Verder zijn in vrijwel alle categorieën het verwerkingsresultaat en het percentage hergebruik verder verbeterd.'

Steeds strengere milieueisen
Volgens Zanen is de recyclingbranche volop in beweging en ontwikkelt deze zich in sneltreinvaart tot een volwaardige industriële sector. 'Binnen deze sector zijn zaken als schaalvergroting, investeren in nieuwe technieken en voldoen aan steeds strengere milieueisen uiterst belangrijk. Dat vraagt veel van onze organisatie én van onze partners, waaraan we afgelopen jaar duidelijk hogere eisen zijn gaan stellen. Dat hebben we overigens op een open en transparante wijze gedaan, door tenderprocedures waarbij alle partijen werden beoordeeld op vaststaande criteria', aldus Zanen.

Voor meer informatie en voor een exemplaar van het jaarverslag 2006 van de NVMP kunt u contact opnemen met:
Stichting NVMP
Carla Bakker
cba@fme.nl
Tel. 079 3531347
Fax 079 3531365
www.nvmp.nl

Over NVMP
De Nederlandse vereniging Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) is opgericht op initiatief van de Vereniging FME-CWM (de werkgeversorganisatie voor de metalektrosector). De Stichting NVMP is in opdracht van diverse stichtingen verantwoordelijk voor de uitvoering van de collectieve mededelingen die door deze stichtingen naar aanleiding van het Besluit Beheer elektrische en elektronische apparatuur bij VROM zijn ingediend en door VROM zijn goedgekeurd.

De Stichting NVMP verzorgt:
De landelijke inzameling van afgedankte huishoudelijke elektrische apparaten
De milieuvriendelijke recycling van deze afgedankte producten De financiering van het totale project
De monitoring en rapportage naar het ministerie van VROM 34) De communicatie met producenten, importeurs, detailhandel en consumenten