Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/05/07)

OOSTERHOUT NB, 30 mei 2007

Politie houdt twee verdachten Opiumwet aan

TERHEIJDEN / BREDA: Politiemensen van onder andere de
Districtsrecherche Oosterhout en het team Geertruidenberg-Drimmelen hebben dinsdag 29 mei rond 20.45 uur in twee woningen in Breda twee mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook verrichten politiemensen huiszoeking in de beide woningen.

Het tweetal, inwoners van Breda van 26 en 29 jaar oud, was al langer bij de politie van het district Oosterhout in beeld. De Oosterhoutse politie deed namelijk de afgelopen tijd onderzoek naar drugsgebruik en handel onder jongeren in Terheijden. Bij de politie waren diverse signalen binnengekomen over overlast in Terheijden, veroorzaakt door jongeren die mogelijk onder invloed van harddrugs waren. Ook kreeg de politie informatie waaruit bleek dat bijvoorbeeld op een parkeerplaats in de Polderstraat in (hard)drugs gedeald zou worden.

Na een onderzoek dat enige tijd heeft gelopen, ging de politie dinsdagavond 29 mei over tot de aanhouding van de twee verdachten. Tijdens huiszoeking in twee woningen troffen de politiemensen onder andere verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne en XTC, aan. Ook nam de politie geld in beslag.
De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na te hard rijden

RAAMSDONKSVEER / DEN BOSCH: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van dinsdag 29 mei op woensdag 30 mei rond 03.30 uur een automobilist met hoge snelheid over de A27 in de richting van knooppunt Hooipolder rijden. De bestuurder vervolgde zijn weg op de A59 richting Waalwijk en reed daarbij over een doorgetrokken streep. Ook reed de bestuurder van de auto erg hard. De politiemensen verrichtten een meting en concludeerden dat de man een snelheid van ongeveer 170km/uur bereikte op een weg waar een maximumsnelheid van 120 km/uur geldt. Ter hoogte van Drunen, gelegen in de politieregio Brabant-Noord, bleef de man ook op plaatsen van wegwerkzaamheden, veel te hard rijden.
Op de Vlijmenseweg in Den Bosch konden de politiemensen de automobilist, een 26-jarige inwoner van Oss, aan de kant zetten en aanspreken. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook is de auto waarin hij reed in beslag genomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Winkeldievegges aangehouden

RIJEN: Personeel van een drogisterij in de Hoofdstraat heeft dinsdag 29 mei kort na het middaguur een 17-jarig meisje uit Rijen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje trok de aandacht toen terwijl ze de winkel wilde verlaten de alarmpoortjes afgingen. Na onderzoek door het winkelpersoneel bleek ze diverse make-up artikelen en twee zonnebrillen te hebben gestolen. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Het meisje bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT: In een supermarkt in winkelcentrum Zuiderhout betrapte winkelpersoneel woensdag 30 mei rond 13.00 uur een 62-jarige Oosterhoutse op winkeldiefstal De vrouw had geprobeerd diverse boodschappen weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. De vrouw legde een bekennende verklaring af en kreeg, nadat de politie overleg had gevoerd met Justitie, een boete van EUR 130,- opgelegd, die ze betaalde.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie is dinsdag 29 mei rond 21.30 uur direct met een onderzoek gestart, nadat er bleek te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan de Distributieweg. Daar was een inbraakalarm afgegaan. Ook hadden oplettende getuigen de politie gemeld dat er iets verdachts gaande was bij het pand. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken door een ruit te vernielen en dat bij de inbraak een computerscherm (tft-scherm) was weggenomen.
Na de inbraak zou een donderkleurige auto zijn weggereden. Diverse politie-eenheden stelden direct een onderzoek in de omgeving in, waarna in de Nassaustraat de verdachte auto werd aangetroffen. Getuigen meldden dat twee mannen de auto er hadden achtergelaten en dat ze waren weggelopen via van de Prins Bernhardstraat. Ze werden niet meer aangetroffen. In de auto trof de politie niet alleen het gestolen computerscherm aan, maar ook nog twee andere schermen. Onderzocht of deze twee schermen ook van diefstal afkomstig zijn. De auto was dat in ieder geval wel, die bleek te zijn gestolen in Breda. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie heeft inmiddels een sporenonderzoek en een buurtonderzoek gehouden en zet het onderzoek naar de inbreker(s) voort.

Politie rolt hennepkwekerijen op
WAALWIJK: De politie heeft opnieuw drie hennepkwekerijen opgerold. In een woning in de Grotestraat troffen de agenten kwekerijen aan op twee zolders en in een bijkeuken van een woning. Het ging er in totaal om 228 hennepplanten en 33 stekken. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De planten en diverse groeibenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De kwekerij is ontmanteld. In de woning hield de politie de 47-jarige bewoner aan. De man is verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
In een woning in de Johann Straussstraat trof de politie zowel in als buiten de woning 5 hennepplanten, dus in totaal 10 planten, aan. In dit geval zijn geen aanhoudingen verricht.
Dat gebeurde evenmin in een bedrijfspand aan de Prof. Minckelersweg. Daar troffen de agenten in twee ruimtes hennepkwekerijen aan. Het gaat hier om ruim 720 planten. Tevens bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Ook deze kwekerijen worden ontmanteld. Tevens volgt onderzoek naar de eigenaar ervan.

Bedrijfsinbraken

KAATSHEUVEL: Onbekenden hebben dinsdag 29 mei rond 15.00 uur een diefstal gepleegd vanaf een bedrijfsterrein in de Verzetstraat. Ze waren met een auto het terrein opgereden en namen er onder andere roestvrijstalen spoelbakken weg. De politie verricht een nader onderzoek.

WOUDRICHEM: Tussen dinsdag 29 mei 10.00 uur en woensdag 30 mei 09.45 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Rijkswal. Er bleek een deur geforceerd te zijn om binnen te kunnen komen. Uit de zaak werden onder andere een geldbedrag en een laptop weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen