Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (30/05/07)

BERGEN OP ZOOM, 30 mei 2007

Goede resultaten actiedag Courageteam tegen overlast hennepteelt Circa 1000 hennepplanten vernietigd met straatwaarde van 180.000 euro

BERGEN OP ZOOM: Een actiedag van het Courageteam dinsdag heeft tot goede resultaten geleid. Er werden kwekerijen opgerold in drie woningen in Halsteren en Bergen op Zoom en ook op twee woonwagenkampjes in Bergen op Zoom en en Woensdrecht werden hennepplanten aangetroffen. In totaal werden circa 1000 planten in beslaggenomen; de circa dertig kilo inmiddels vernietigde hennep had een straatwaarde van circa 180.000 euro. Er werden drie aanhoudingen verricht.
In een woning aan de Verbeekhof in Halsteren werd rond 10.00 uur een kwekerij met 75 hennepplanten aangetroffen en een zak met een voorraad hennep, waarschijnlijk van een eerdere oogst. De 39-jarige bewoonster werd aangehouden en ook haar man, die naar het bureau kwam, is als verdachte gehoord. Tegen het echtpaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De woningstichting besluit over een mogelijke huisuitzetting. Tegen 11.00 uur vonden agenten in een woning aan de Hof van de Paltz in Bergen op Zoom een hennepkwekerij met 72 hennepplanten. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. Uit onderzoek van het energiebedrijf bleek dat er geknoeid was met de elektriciteitsmeter. Deze meter werd afgesloten en de bewoner kan een naheffing verwachten. Mogelijk zal hier ook een huisuitzetting volgen.
Een woning aan de Generaal Spoorstraat in Bergen op Zoom werd kort na 12.00 uur bezocht. Hier was de bewoner niet thuis, maar op zolder werden 306 hennepplanten aangetroffen. De identiteit van de bewoner is bekend. Ook hier was fraude gepleegd en de meter afgekoppeld. Ook hier zal de bewoner met een forse naheffing worden geconfronteerd. Vervolgens werd op een woonwagencentrum op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom bezocht. Bij twee bewoners werden 10 wietplanten aangetroffen die buiten stonden. Deze kwekers werden ter plaatse verhoord. Bij een andere bewoner werden in de schuur 80 hennepplanten aangetroffen. Ook hier bleek er fraude gepleegd te zijn met de elektriciteitsmeter. De identiteit van de bewoner is bekend.
Hierna werd een woonwagencentrum in de gemeente Woensdrecht bezocht. Daar werden twee zeecontainers met hennepplanten aangetroffen. In een grote zeecontainer werden 260 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Een 40-jarige man uit Huijbergen is hiervoor aangehouden. Om deze kwekerij in stand te kunnen houden werd van twee afzonderlijke elektriciteitsmeters de stroom op illegale wijze afgenomen. In een andere zeecontainer werden 260 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd de stroom via een elektriciteitsmeter op illegale wijze verkregen en ook hier zit de bewoner zonder stroom. Een onderzoek naar deze kweker is gaande.

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.45 uur twee winkeldieven aangehouden bij een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat. Het tweetal, een 37-jarige vrouw uit Breda en een 30-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats, hadden voor ruim 300 euro aan aftershave en parfums in hun tas gestoken. Bij de uitgang ging het alarm af en kon een beveiliger de twee aanhouden. Zij bekenden de winkeldiefstal en zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Dronken automobilisten aangehouden

ROOSENDAAL: Een 54-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is dinsdagavond rond 21.15 uur bij een controle aangehouden op de Damastberg wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies niet minder dan 1165 ugl/, ruim 5 keer de toegestane maximumhoeveelheid van 220 ug/l. De Bergenaar moest zijn rijbewijs inleveren, na verhoor is hij heengezonden. De man mag zich in een later stadium voor de rechter verantwoorden.

BERGEN OP ZOOM: Op de Esdoornstraat werd rond 02.30 uur een 30-jarige Bergenaar aangehouden. Agenten zagen de man slingerend rijden in zijn auto. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol; op het bureau werkte de man bepaalde niet mee aan de benodigde ademanalyse. Uiteindelijk blies hij 530 ug/l. Uit identiteitsonderzoek bleek dat de man vermoedelijk illegaal in Nederland is, zodat hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Automobilist gewond bij ongeval in Halsteren

HALSTEREN: Bij een verkeersongeval op de Steenbergseweg is woensdagmorgen een 18-jarige man uit Steenbergen gewond geraakt. De man kwam rond 11.15 uur met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een tegemoetkomende vrachtwagen. Met verwondingen aan arm en been is hij naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de aanrijding.

Auteur: Manfredi Mauro / Andre van den Hul