Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (30/05/07)

BREDA, 30 mei 2007

Oisterwijker aangehouden met gestolen mountainbike

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 37-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden. Een 42-jarige man uit Etten-Leur zag op de Streek de Oisterwijker fietsen op de mountainbike van de man. Die fiets was op 20 april gestolen toen de mountainbike afgesloten gestald stond aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur. De eigenaar pakte de fietsendief in de kraag en belde de politie. De Oisterwijker heeft bekend de fiets van een kennis gekocht te hebben. Met een dagvaarding wegens heling is hij na verhoor heengezonden.

Twee jongens klimmen over hek bouwterrein

BREDA: Twee jongens uit Breda van 14 en 18 jaar zijn dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Schimmelpennickstraat. Een beveiliger kreeg kort daarvoor een inbraakmelding op een nabijgelegen bouwterrein. Toen hij ter plaatste was, zag hij de twee jongens over het hek van het terrein klimmen. De 14-jarige jongen had een betonschaar in zijn handen. De man kon het tweetal in de kraag grijpen en overdragen aan de politie. De jongens hebben verklaard dat ze uit nieuwsgierigheid over het hek zijn geklommen en niets hebben gestolen. Dit ondanks dat er op het terrein een container staat met gereedschap waarvan het slot geforceerd was. Na verhoor is het tweetal heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Bredanaar aangehouden wegens bedreiging met hakbijl

BREDA: De politie heeft dinsdagavond kort voor 22.00 uur een 49-jarige Bredanaar aang ehouden. Hij zou kort daarvoor een 20-jarige man uit Breda hebben bedreigd met een hakbijl. De man hing met wat vrienden rond op het Schoolakkerplein toen de verdachte plotseling op hem af kwam en dreigde hem dood te maken. Dat zou te maken hebben met een vernieling aan de auto van de 49-jarige man. Het slachtoffer, die overigens die vernieling ontkent, belde de politie waarna de 49-jarige man kon worden ingerekend. Hij is in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij in Alphen ontmanteld

ALPHEN: In een voormalig bedrijfspand aan de Baarleseweg is woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden zon 600 planten in beslag genomen en diverse apparatuur.

Auteur: Manfredi Mauro / Andre van den Hul