Datum: 30 mei 2007

Hillegom Diefstal verrekijkers De politie doet onderzoek naar de inbraak in een winkel aan de Meerstraat. In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 mei werd een winkelraam vernield en uit de etalage werden een aantal verrekijkers gestolen van het type Binoculars. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft een sporenonderzoek gehouden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Sassenheim Verwarde vrouw steelt bloemen De politie heeft woensdag 30 mei rond 13.45 uur aan de Menneweg een vrouw aangehouden waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. Agenten waren daar bij een benzinestation toen een medewerker van het station wees op de vrouw die met onbetaalde bloemen wegliep. Agenten spraken de vrouw aan. Zij was verward en bleek ook nog een portemonnee bij zich die niet van haar lijkt te zijn. De agenten hebben de vrouw aangehouden en voor verder onderzoek en hulp overgebracht naar het politiebureau.

Leiden Aanpak parkeeroverlast Hambroeklaan De politie gaat optreden tegen de parkeeroverlast in de Hambroeklaan. Het is een smalle straat, waardoor hij moeilijk toegankelijk is voor verkeer en niet makkelijk uit te rijden is. Bij de politie zijn meerdere berichten binnen gekomen over parkeeroverlast in deze straat. Er mag slechts aan één kant geparkeerd worden, maar toch parkeren mensen hun auto ook aan de verboden kant. Hierdoor is de straat heel moeilijk toegankelijk, wat lastig is voor mensen die deze straat moeten gebruiken. Voor de hulpverlening is het echter noodzakelijk dat zij er altijd door kunnen. Om deze redenen gaat de politie vanaf donderdag 31 mei aanstaande beginnen met waarschuwen.. Aangetroffen auto's krijgen een waarschuwing met het verzoek de auto daar niet meer achter te laten. Na een week, dus vanaf donderdag 7 juni worden bekeuringen hiervoor uitgeschreven. De politie hoopt natuurlijk dat na de waarschuwingsperiode er geen auto's meer geparkeerd worden, die het parkeerverbod negeren, zodat er geen bon geschreven hoeft te worden.

Voorschoten Houder wilde eenden krijgt proces-verbaal Het milieuhandhavingsteam van de politie Leiden / Voorschoten en de Algemene Inspectiedienst hebben woensdagmorgen 30 mei een 75 jarige man uit Voorschoten proces-verbaal aangezegd voor overtredingen uit de Wet Milieubeheer en de Flora Faunawet. Bij de man op een terrein aan de Veurseweg werden 804 wilde eenden en 107 eieren van wilde eenden. De man hield de eenden op z'n terrein zonder inrichtingsvergunning die daarvoor boven de 50 eenden verplicht is. Verder hield hij de eenden voor de eieren die hij uitbroedde. De kuikens bracht hij vervolgens groot en verkocht ze. Het houden van wilde eenden en het uithalen van de nesten is echter strafbaar gesteld in de Flora en Faunaweg. De politie overlegt met Justitie wat er moet gebeuren met de eenden en eieren.

Woerdense Verlaat Oproep Politie heeft succes Een oproep in de media aan de bestuurder van een rode bestelbus met aanhanger of getuigen om zich te melden bij de politie heeft succes gehad. De bestuurder, een 38 jarige man uit Zevenhoven, was donderdag 24 mei rond 15.50 uur betrokken bij een aanrijding op de Lange Meentweg, maar reed door. Bij de aanrijding met een 57 jarige racefietser uit, viel deze en werd met schaafwonden en letsel aan zijn zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Er was een mogelijkheid dat de bestuurder niets van de aanrijding met de racefietser gemerkt zou kunnen hebben. Tijdens het verhoor van de man bevestigde hij dit. Hij meldde zich woensdag 30 mei aan het poitiebureau. Hij had van het bericht en de oproep gehoord en vermoedde direct dat het om hem ging omdat hij op dat tijdstip daar in een rode bestelbus had gereden. De politie legt de aanrijding bij proces-verbaal vast. Tegen de Zevenhovenaar wordt geen proces-verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Politie zoekt man met herdershond De politie is op zoek naar een man met een herdershond. Deze man is vrijdag 25 mei rond 23.00 uur getuige geweest van een incident op de Groensvoorde hoek Spaarengaarde. Twee daar fietsende meisjes werden daar door drie jongens in een auto tot stoppen gedwongen waarna er een handgemeen en duw en trekwerk ontstond tussen de jongens en de meisjes. Een herdershond die afkwam op de schermutseling en een man die deze hond kennelijk aan het uitlaten was en ook op het tumult afkwam, deed de jongens besluiten weer in de auto te stappen en hard weg te rijden. Op de vraag van de man of hij de politie moest bellen, werd ontkennend door één van de meisjes geantwoord waarna de man en de meisjes vertrokken. Een van de betrokkenen, een 15 jarig meisje uit Waddinxveen, besloot om op dinsdag 29 mei toch bij de politie aangifte te doen. De politie onderzoekt het incident en hoopt dat de man van de herdershond reageert met mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek. Hij kan contact op nemen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844 en vragen naar rechercheur Ruud de Groot of aangaan bij het bureau aan de Limaweg.

------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --