Gemeente Breda

College onderzoekt haalbaarheid en effecten nieuwe retailprojecten in Breda

Het College van burgemeester en wethouders heeft het onderzoeksbureau BRO een onderzoek laten doen naar de haalbaarheid en effecten van nieuwe retailprojecten in Breda.

Het tussenrapport van dit onderzoek zal worden besproken met de raadscommissie Onderwijs en Economie en met belanghebbenden alvorens het college hier een oordeel over uitspreekt.

Het college streeft hiermee een zorgvuldige afweging na van de effecten die de vijf verschillende plannen en voornemens, zoals die rondom het Rat Verleghstadion, het Dr. Struyckenplein, de Bavelse Berg, Achter de Lange Stallen en de Meubelboulevard hebben op elkaar en op de bestaande winkelgebieden in Breda.

De gemeenteraad heeft in dit verband ook de vraag gesteld of deze projecten, al dan niet in aangepaste vorm, gerealiseerd kunnen worden zonder dat zij een verstoring van de bestaande detailhandelsstructuur tot gevolg hebben.

Het college maakt in deze fase nog geen keuzes voor scenarios of locaties. Eerst zal het aan direct betrokkenen vragen om te reageren op de tussenrapportage. Het gaat om de bij het onderzoek betrokken begeleidingsgroep (Retailplatform en Kamer van Koophandel), om de initiatiefnemers van de vijf grotere projecten en om anderen die bij de verschillende plannen een belang hebben.

Breda, 30 mei 2007

Te downloaden:

* Concept 1e deel haalbaarheid 22 mei2007.pdf
* concept 2e deelhaalbaarheid22mei2007.pdf