Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen, 30-05-2007

Fietsers gewond
ASSEN - In Assen zijn woensdagmorgen bij twee verschillende aanrijdingen ook twee fietsers gewond geraakt. Op de Lonerstraat verleende een 47 jr. automobilist uit Assen geen voorrang aan een 46 jr. fietser uit Annen. De automobilist sloeg rechtsaf en de fietser kwam hem over het fietspad tegemoet. Een stilstaande vrachtauto belemmerde het uitzicht voor beide partijen wat waarschijnlijk mede heeft bijgedragen aan het ontstaan van deze aanrijding. De fietser is op eigen gelegenheid (met een auto) naar het ziekenhuis in Assen gegaan en daar onderzocht en behandeld. De verwondingen leken mee te vallen.

Op de Veenwalweg verleende een 81 jr. fietster uit Assen geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 33 jr. plaatsgenote. De vrouw stak plotseling de weg over en botste tegen de zijkant van de auto. Deze mevrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Waardevolle spullen in autos doelwit inbrekers
MEPPEL In Meppel is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in twee geparkeerde autos. Uit beide autos is een laptop gestolen. De autos stonden geparkeerd in de Roerdomp en de Waterhoen. Bij beide autos is een ruit ingeslagen. Een nacht eerder is in de Leliestraat in Meppel een navigatiesysteem uit een geparkeerde auto gestolen. Ook bij deze auto is een ruit vernield.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.