Ingezonden persbericht


IBK Compac treedt uit de Wolter & Dros groep

Samenwerking met ToscanAir leidt tot IBK Compac/ToscanAir

Amersfoort, 30 mei 2007 - IBK Compac is met een Management Buy Out uit de Wolter & Dros Groep getreden en samengegaan met ToscanAir in de nieuwe onderneming IBK Compac/ToscanAir. Met circa 80 medewerkers is IBK Compac/ToscanAir een sterke, onafhankelijke en complete leverancier en installateur op het gebied van airconditioning en koudetechniek én bovendien de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland.

IBK Compac

IBK Compac in Houten is al 45 jaar een belangrijke en betrouwbare partner in de airconditioningmarkt met als hoofdproduct waterchillers en behoort daarmee tot de top vier in Nederland. IBK Compac beschikt daarnaast over een specialistische afdeling Industrie die custom-made chillers levert voor onder andere de chemie. Bovendien levert deze afdeling een breed scala aan koeltechnische oplossingen ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie, opslag en distributie, vleesverwerking, slachterijen en brouwerijen. Tevens beschikt IBK Compac over een uitgebreide, goed opgeleide en geoutilleerde serviceafdeling met een landelijke dekking.

ToscanAir

ToscanAir is een jonge, snelgroeiende onderneming, die luchtbehandelingkasten, zuurstofactivering, waterchillers en close control units levert. In de korte periode van haar bestaan heeft het toonaangevende projecten gerealiseerd in onder andere de gezondheidszorg, het onderwijs, de private sector en in commercieel vastgoed.