Vereniging Nederlandse Gemeenten

Jong Raadslid van het Jaar: drie finalisten bekend

31.05.2007

De drie finalisten in de verkiezing Jong Raadslid van het Jaar zijn gekozen door de jury. Dit zijn in alfabetische volgorde: Mohammed Mohandis, raadslid in Gouda, Stijn Verbruggen, raadslid in Nijmegen en Roxanne van Wunnik, raadslid in Maastricht. De winnaar wordt op 6 juni aanstaande bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres in Utrecht door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De finalisten werden gekozen uit 12 genomineerden door een onafhankelijke jury, bestaande uit ervaren volksvertegenwoordigers en bestuurders. De jury bestaat uit de volgende personen:
* James van Lidth de Jeude, burgemeester gemeente Deventer
* Mark Verheijen, wethouder gemeente Venlo, Jong Raadslid van het Jaar 2005

* Marianne van Ommen, griffier gemeente Amersfoort, tevens oud-hoofdredacteur van RaadsledenNieuws

* Paul Menting, vice-voorzitter van raadsledenvereniging Raadslid.Nu
* Huri Sahin-Ardic, medewerker Actieprogramma Lokaal Bestuur, tevens raadslid gemeente Zoetermeer

* Karin Sleeking, afdelingshoofd bij VNG

De finalisten zijn allemaal jonger dan 36 jaar en hebben niet eerder dan in maart 2002 zitting genomen in de gemeenteraad. Zij zijn zichtbaar, benaderbaar, origineel en aantoonbaar succesvol in hun gemeente, zowel binnen de gemeenteraad als daarbuiten.

De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de VNG, Raadslid.nu en RaadsledenNieuws (een uitgave van Sdu Uitgevers). Met de verkiezing van Jong Raadslid van het Jaar wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.

Den Haag, 30 mei 2007