Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (30/05/07)

TILBURG, 30 mei 2007

Politieactie op Tilburgse markt

TILBURG: Woensdag 30 mei heeft de politie op de weekmarkt aan Den Besterd, onder aanvoering van wijkagent Huijbregts, een actie gehouden die gericht was op het voorkomen van zakkenrollerij. Samen met de wijkagent gingen diverse politiemensen, herkenbaar en onherkenbaar de markt op om winkelend publiek, marktbezoekers en winkeliers en marktkooplui bewust te maken op zakkenrollerij.
Reden hiervoor is dat bij de politie diverse meldingen zijn binnengekomen over zakkenrollers die actief zouden zijn tijdens de markt.
Woensdagochtend werden mensen die zijn aangesloten op SMS-Alert al gewaarschuwd via een sms-bericht. Ook maakten agenten het winkelend publiek bewust van de risicos die er zijn door folders, in de vorm van een hand, in bijvoorbeeld openstaande tassen te stoppen. De aanwezigheid van de politie heeft vermoedelijk geholpen. Er zijn namelijk woensdag geen aangiftes van zakkenrollerij binnengekomen. Helaas heeft de politie ook geen zakkenrollers weten aan te houden.

Meer informatie over het voorkomen van zakkenrollerij is te vinden op onze website: www.politiemwb.nl

Politie houdt man aan op verdenking van zware mishandeling

TILBURG: Politiemensen hebben dinsdag 29 mei rond 22.30 uur een 25-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht na een ruzie in het verkeer een medeweggebruiker te hebben mishandeld.
Deze man, een 39-jarige Tilburger, sprak op de Ringbaan West een surveillerende politie-eenheid aan. De man reed in een beschadigde auto en had bloed aan zijn gezicht. Het slachtoffer vertelde kort daarvoor na een ruzie in het verkeer op het Minderbroederspad te zijn mishandeld door twee hem onbekende mannen. Politiemensen stelden direct een onderzoek in, dat leidde naar de dinsdagavond aangehouden verdachte. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

TILBURG: Dinsdag 29 mei rond 19.30 uur hield de politie een 51-jarige Tilburger aan op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man wordt ervan verdacht die avond zijn 53-jarige ex-vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. Dat gebeurde op de werklocatie van de vrouw in de Goirkestraat. De vrouw deed hiervan aangifte. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Vrouw beroofd van tas

TILBURG: Een 68-jarige Tilburgse is woensdag 30 mei rond 09.15 uur in de Transvaalstraat beroofd van haar tas. De vrouw werd aangesproken door een haar onbekende jongen, die plots haar schoudertas wegpakte en er vervolgens hard rennend vandoor ging. De vluchtroute van de jongen liep via de Generaal de Wetstraat. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Hennepdrogerij ontdekt en ontmanteld

TILBURG: Na klachten over ergerlijke stank, afkomstig uit een woning aan het Wilhelminapark, stelden politiemensen woensdag 30 mei een onderzoek in de woning in. Nadat ze de voordeur van het pand geforceerd hadden, onderzochten politiemensen de bewuste woning. In de kelder troffen ze een in werking zijnde hennepdrogerij aan. In totaal troffen ze er 19,8 kilo gedroogde henneptoppen aan. De hennep, alsmede diverse apparatuur die gebruikt wordt bij het drogen, is in beslag genomen. De hennep is inmiddels vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de woning c.q. de eigenaar van de drogerij. Ook wordt nog onderzocht of er sprake is van diefstal van stroom.

Bedrijfsinbraken

OISTERWIJK: In de nacht van dinsdag 29 mei op woensdag 30 mei is ingebroken in een bedrijfspand in de Ambachtstraat. Rond 01.10 uur ging daar het inbraakalarm af. Onderzoek wees uit dat er een ruit was geforceerd om binnen te komen. Ook waren in het pand diverse kasten opengebroken. De buit bestond uit twee computerkasten.

TILBURG: Dinsdag 29 mei rond 20.45 uur ging het inbraakalarm van een bedrijf in de Minosstraat af. Er bleek inderdaad sprake te zijn van een inbraak, er was namelijk een deur opengebroken. Bij de inbraak werden twee computerschermen buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraken.

Politie onderzoekt autobranden

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar verdachte autobranden. Rond 03.15 uur kreeg de politie een melding dat in de Hoefstraat een auto in brand zou staan. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Behalve de bewuste auto raakten ook een ruit van een woning en een eveneens geparkeerd staande auto beschadigd.
Korte tijd later kwamen bij de gemeenschappelijke meldkamer tevens meldingen binnen over in brand staande autos in de Merelstraat en de Nachtegaalstraat. In de Merelstraat raakte ook de poort van een woning beschadigd door de brand.
De politie onderzoekt of de drie branden verband met elkaar houden en houdt onder andere een sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

Man aangehouden na rijden onder invloed

TILBURG: Tijdens een politiecontrole is woensdagochtend 30 mei rond 08.30 uur een 52-jarige Tilburger betrapt op rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd omdat hij zijn autogordel niet om had en rook daarbij sterk naar alcohol. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse waaruit bleek dat zijn ademgehalte 285 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man is bekeurd en kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Gewond na aanrijding en bijna-aanrijding

TILBURG: Woensdag 30 mei rond 09.15 uur vond op de Lovense Kanaaldijk een aanrijding plaats, waarbij een fietster en een bromfietser betrokken waren. De politie doet nog onderzoke naar de precieze toedracht van het ongeval. De fietster, een 16-jarige Tilburgse, liep mogelijk hersenletsel op ten gevolge van het ongeval en is opgenomen in een ziekenhuis. De bromfietser, een 16-jarige Tilburger, en zijn bijrijder, een 15-jarige Tilburger, raakten eveneens gewond. Ook zij zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser liep onder andere een gebroken pols op, zijn bijrijder heeft een wond aan zijn been en aan zijn hoofd. Over de toestand van de fietster is verder nog niets bekend.

GOIRLE: Een 37-jarige fietser uit Tilburg is woensdag 30 mei rond 09.00 uur gewond geraakt toen hij op de Tilburgseweg probeerde een aanrijding te voorkomen. De man moest remmen, omdat het er op leek dat hij geen voorrang kreeg van een 70-jarige automobilist uit Goirle. Daarbij verloor hij de macht over zijn fiets en reed een tuinhaag in. De man klaagde over pijn aan zijn rug. De automobilist verklaarde schuld te hebben aan het eenzijdige ongeval. Hij verklaarde de fietser pas op het allerlaatste moment gezien te hebben.

Auteur: Leonie van Ooijen