Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 129

datum: 30 mei 2007

Gemeente Amersfoort verlengt proef '65-plus? Gratis met de bus!'

De proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in Amersfoort is verlengd. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 29 mei 2007 besloten dat de proef '65-plus? Gratis met de bus!' nog vier maanden wordt voortgezet. Reden is dat het gemeentebestuur de resultaten van de evaluatie wil afwachten die op dit moment plaatsvindt. Dat betekent dat alle 65-plussers in Amersfoort, tot en met 30 september 2007, met het bestaande abonnement na de ochtendspits gratis mogen reizen met alle lijnen van de Stadsdienst Amersfoort. De proef is een initiatief van Gemeente Amersfoort in samenwerking met vervoerder Connexxion.

Het gratis busabonnement is verkrijgbaar bij de chauffeurs van de Stadsdienst Amersfoort op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. De proef is tot nu een groot succes. Sinds de start op 1 december 2006 hebben al zo'n 8.000 65-plussers een abonnement via de chauffeurs ontvangen. In Amersfoort wonen 16.000 mensen van 65 jaar en ouder. Op dit moment wordt het effect van de proef onderzocht. De afgelopen periode zijn reizigers in de bus geënquêteerd en zijn er telefonische interviews gehouden. Uit de eerste voorlopige resultaten van de evaluatie blijkt dat ouderen de proef een goed initiatief vinden. Ook lijkt de verbetering van de sociale mobiliteit onder de doelgroep geslaagd. De definitieve cijfers verschijnen deze zomer en worden met de raad besproken in september 2007.

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 50 19 of e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl.


---- --