Top golfcoach Rick Smith nu voor iedere golfer bereikbaar


ProTee United introduceert video swing analyse met Rick Smith

ZALTBOMMEL, 20070529 -- ProTee United introduceert een nieuwe aanvulling op haar golfsimulators: eVisionSim. Een systeem van het Amerikaanse eVisionGolf Technologies, waarmee golfers via video analyse hun swing kunnen verbeteren. eVisionSim is ontwikkeld in samenwerking met Rick Smith, nummer 5 op de wereldranglijst van golfcoaches en onder andere coach van Phil Mickelson. Uniek is dat Rick via de automatisch gegeneerde analyse golfers advies geeft dat eerder alleen was weggelegd voor topgolfers.

Swing verbeteren met video analyse
Dennis van Drie, directeur van ProTee United: "Met onze golf simulators kunnen golfers op ieder gewenst moment met hun eigen clubs golfen binnen een realistische 3D omgeving. Daarbij zoeken we continu naar verbetermogelijkheden, die we in eVisionSim hebben gevonden. Verschillende camera's leggen de swing vast, die vervolgens vanuit meerdere hoeken teruggekeken kan worden. De beelden kunnen daarnaast worden geanalyseerd, waardoor golfers snel duidelijk krijgen wat ze kunnen verbeteren. Wat de software achter het systeem werkelijk uniek maakt, is dat Rick Smith vervolgens automatisch gegenereerde tips en adviezen kan geven om de swing te verbeteren. De video en de analyse kunnen we branden op CD, zodat ook thuis alles nog eens kan worden bekeken."

Demo in Zaltbommel
De video swing analyse is een aanvullende optie op de golf simulators van ProTee United, maar is voor bijvoorbeeld golfshops of professionals ook los verkrijgbaar. Bij ProTee United in Zaltbommel kunnen geĂŻnteresseerden terecht voor een demonstratie. Meer informatie is ook te vinden op www.protee-united.com.

Over ProTee United
ProTee United ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geavanceerde golfsimulatie producten voor consumenten en ondernemingen wereldwijd. Het bedrijf biedt onder andere de ProTee Golf Simulator. Daarmee kunnen gebruikers op iedere gewenste locatie golfen op een virtuele driving range of een realistische 18-holes golfbaan, uitgerust met onder andere bunkers, bomen en waterhindernissen.