Ingezonden persbericht


Persbericht

8 mei 2007

KVAN, Archiefschool, Erfgoed Nederland

KVAN studiedag 2007 - Archieven en maatschappij

woensdag 30 mei
Musis Sacrum, Arnhem

Op woensdag 30 mei a.s. vindt de KVAN studiedag 2007, met als thema 'archieven en maatschappij', plaats in Musis Sacrum in Arnhem. De KVAN studiedag is een jaarlijks terugkerend evenement met lezingen en workshops, bedoeld om ideeën en expertise uit te wisselen binnen het archiefwezen.

Archieven en maatschappij
Het archiefwezen heeft de laatste jaren de blik steeds meer gericht op de maatschappij. Archieven zijn geen gesloten bolwerken meer, maar toegankelijke instellingen met een open houding naar de buitenwereld. Archieven willen gezien en gevonden worden. Immers, wat de archieven beheren en ter beschikking stellen vormt een afspiegeling van de maatschappij. Archieven doen onderzoek naar nieuwe bezoekersgroepen en archiefdiensten gaan de (virtuele) wereld in. De maatschappij op haar beurt vraagt om openheid, om een transparante overheid. Hoe gaat het archiefwezen om met de roep om (meer) openbaarheid van archieven en collecties? En wat is de invloed van de maatschappij op de werkwijze en organisatie van het archiefwezen? Deze hoofdvragen staan centraal tijdens de KVAN studiedag 2007. De keynote-speech wordt verzorgd door Thomas von der Dunk en is getiteld 'De onmogelijke openbaarheid van het verleden'. Von der Dunk is werkzaam als cultuurhistoricus en publicist.

Programma en aanmelden
www.kvan.nl onder 'studiedag' (met e-aanmeldingsformulier)

Deelnamekosten
leden KVAN ¤ 95 anderen ¤ 130

studenten Archivistiek gratis (onder voorwaarden, zie website)

Sponsors
De KVAN Studiedag 2007 wordt mogelijk gemaakt door Pictura Imaginis (hoofdsponsor), De Ree archiefsystemen, Van Buuren DMS, Adlib Information Systems, DEVENTit BV, Restauratie atelier Sterken BV, TTP Groep BV, Groenendijk Microfilm en Scanservice, KBenP.

Meer informatie (