Ingezonden persbericht


ITS DNA presenteert: Het Waait Wel Over

Amsterdam, mei 2006

Amsterdam - De elf studenten van de Internationale Theater Scholing De Nieuw Amsterdam (ITS DNA) spelen van 30 mei t/m 3 juni 2007 de voorstelling Het Waait Wel Over in Theater De Engelenbak te Amsterdam. De voorstelling is een absurde komedie over bureaucratie en zondebokken, vijandbeelden en politiek correct handelen.

Het Waait Wel Over

In Hotel 'De Integratie' proberen verloren zielen een kamer te bemachtigen; vreemde gasten en badgasten, een dolende bruid en een quizmaster. De bezoekers moeten echter aan bizarre en strenge eisen voldoen willen zij toegelaten worden, de hoteleigenaar wil de naam van zijn hotel hoog houden. Via achterdeuren en nooduitgangen vecht iedereen voor zijn plekje. Dit leidt tot hilarische misverstanden. Een vrolijk, doch grimmig sprookje over de ideale, geïntegreerde samenleving.

Het Waait Wel Over is geïnspireerd op het boek The Bloody Hoax (1912-1913) van Sholom Aleichem, waarin twee studenten, net geslaagd van de middelbare school, besluiten een jaar van identiteit te wisselen: een Jood van eenvoudige en een Rus van rijke afkomst. De Rus gelooft niet dat joden het zo moeilijk hebben in het tsaristische Rusland van toen.

Meteorit International Art Festival Slowakije
ITS DNA is uitgenodigd de voorstelling ook te spelen op het Meteorit International Art Festival te Kolarovo in Slowakije. Dit is één van de grootste internationale theaterfestivals van Slowakije. Het doel van het festival is culturele uitwisseling tussen Europese landen, door middel van programmering en co-producties van theatervoorstellingen. Er wordt gewerkt met zowel professionele theatergezelschappen als jong talent.

ITS DNA
ITS DNA is een eenjarige multidisciplinaire theatervooropleiding voor jongeren van verschillende culturele achtergronden, die van theater hun beroep willen maken. De leerlingen worden geschoold in spel, dans, stem en zang. Het docententeam is een internationaal gezelschap, gespecialiseerd in vele vormen van westers en niet-westers theater. In de laatste twee maanden van het cursusjaar wordt gewerkt aan een theaterproductie. Om in aanmerking te komen voor ITS DNA moet auditie gedaan worden. De audities voor seizoen 2007-2008 zijn van ma 4 t/m do 7 juni 2007. ITS DNA is onderdeel van Theatergroep De Nieuw Amsterdam.

Het Waait Wel Over staat van wo 30 mei t/m zo 3 juni 2007 in Theater De Engelenbak, Nes 71 te Amsterdam, aanvang 20.30 uur (behalve zo 3 juni, dan is er een matineevoorstelling om 14.30 uur). Reserveren: 020-6266866 / www.indenes.nl Voor details kijk op www.denieuwamsterdam.nl / www.engelenbak.nl

spel Robbie Aldjufri, Brenda Bruin, Niki Hadikoesoemo, Alexa Hakkenbrak, Sharon-Joy ter Hark, Joeri van Heijningen, Cheryl Moenen, Sander Plukaard, Michael de Roos, Dionne Verwey, Rosalie Wammes regie en concept Loes Hegger
vormgeving Marianka Halters
lichtontwerp & techniek Matthijs van Muiden
m.m.v. ITS DNA docenten Bregje van Goudoever, Jennifer Sint Jago en Marjan Wolfseher regie assistentie Mariska Léautaud
met dank aan Stichting Rainbow: Izzy Abrahami en Erga Netz



Ingezonden persbericht