Ingezonden persbericht


Persbericht

Op Ruwe Planken gaat On The Road

Whee. Sal, we gotta go and never stop going till we get there.

Where we going, man?

I don't know but we gotta go.


- Jack Kerouac

Vijftig jaar geleden verscheen On The Road, de bijbel van de beatgeneratie. Jack Kerouac schreef de eerste versie van dit boek in slechts twintig dagen tijd op een lange papierrol van 37 meter lang. Literair tijdschrift Op Ruwe Planken herdenkt op woensdag 30 mei de publicatie van deze klassieker met het gelijknamige programma On The Road. In het CultuurCafé in Nijmegen wordt samen met Cultuur op de Campus gezocht naar de essentie van de beatgeneratie uit de jaren vijftig.

Aan het woord komen:

- Jaap van der Bent, docent Amerikaanse letterkunde aan de Radboud Universiteit en tevens dé beatkenner van Nederland.
- Lucky Fonz III, singer/songwriter met roots in de Amerikaanse songtraditie van Johnny Cash en Bob Dylan en heeft naar eigen zeggen een sterke verwantschap met Jack Kerouac. Lucky Fonz III won in 2006 de Grote Prijs van Nederland.
- De Mugwumps, bestaande uit, Oscar Wyers, Boris Yland, Bert van Beek en Dennis Gaens. - De naam van dit Nijmeegse, literaire collectief is afkomstig uit Naked Lunch van beatschrijver W. S. Burroughs. De Mugwumps maakt zapliteratuur en zien zichzelf als 'literaire lamzakken'.

Datum: woensdag 30 mei

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: Gratis

Locatie: CultuurCafe, Mercatorpad 1, Nijmegen

Info: www.opruweplanken.nl, www.luckyfonziii.com, www.myspace.com/demugwumps

Noot voor de pers

Op bijgevoegde foto staat De Mugwumps. Van links naar rechts: Oscar Wyers, Boris Yland, Bert van Beek en Dennis Gaens. Voor verdere vragen: redactie@opruweplanken.nl