Ingezonden persbericht


Persbericht

Debatcentrum TUMULT organiseert i.s.m. de Raad voor Cultuur

CULTUREEL BURGERSCHAP
In een veranderende samenleving

Datum: 30 mei. Tijd: 20.00-22.00 uur. Locatie: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht. Info en aanmelden: 030-2332430/ www.tumlutdebat.nl

Wat zou de rol van de overheid moeten zijn met betrekking tot cultureel burgerschap?Dat is de vraag die bij dit debat centraal zal staan. Actuele aanleidingen voor het debat zijn het recentelijk verschijnen van het advies van de Raad voor Cultuur "Innoveren, participeren!" en het naderende einde van de honderddagentermijn van de nieuwe regering. De overheid moet de burger bijstaan in de participatie in een steeds complexer wordende maatschappij en omgeving. Maar hoe kan je als overheid ruimte bieden voor individuele ontplooiing, een kader scheppen en ondersteuning bieden? Hoe plaats je dat in een geĂŻndividualiseerde en multiculturele samenleving zonder normatief te zijn?

Met inleidingen van: Gerard Rooijakkers, hoogleraar Nederlandse etnologie UvA, en Caroline Nevejan, voorheen directeur Onderwijsresearch & Ontwikkeling HvA, nu adviseur nieuwe media HvA en mede-oprichter van De Waag. Panelleden zijn o.a.: Lucy Schmitz, lid College van Bestuur ROC - Midden Nederland en lid MBO raad; Jan Vaessen, directeur Openluchtmuseum Arnhem; Marjolijn Drenth von Februar, filosoof, jurist en essayist.