Van Bijsterveldt ontvangt het boekje Gezocht: 100.000 leraren

24.05.2007 / 09:04 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Centrum arbeidsverhoudingen

Centrum arbeidsverhoudingen

Den Haag, 24 mei 2007 PERSUITNODIGING

Van Bijsterveldt ontvangt het boekje Gezocht: 100.000 leraren

Geachte redactie,

Hierbij nodigen wij u uit voor twee presentaties op 30 mei van 13.30 - 14.00 uur bij het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) aan Lange Voorhout 11 te Den Haag.

Programma:


1. Overhandiging
Op speciale wijze krijgt staatssecretaris Van Bijsterveldt het boekje 'Gezocht: 100.000 leraren. Gevonden: de oplossingen' aangeboden door Henna Buyne, onderwijswethouder van Amsterdam.

Het onderwijs staat aan de vooravond van een pensioengolf van ongekende omvang. Alle zeilen moeten worden bijgezet om te waarborgen dat jongeren een goede opleiding krijgen. Het onderwijs heeft zelf talrijke concrete suggesties gedaan voor acties op drie niveaus: op school, in de regio en op landelijk niveau. Ze zijn gebundeld in het boekje dat tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd. Kortom: informatie is beschikbaar en voorstellen zijn er genoeg.

De voorstellen zijn geformuleerd op een werkconferentie en een groot debat in De Rode Hoed. Deze werden georganiseerd door het APO (Amsterdams Platform Onderwijsarbeidsmarkt), het SBO en De Rode Hoed.


2. Lancering Kennisportaal
Op verzoek van SBO-voorzitter Jan Franssen lanceert staatssecretaris Van Bijsterveldt het unieke en nieuwe kennisportaal van het SBO. Het portaal geeft toegang tot een schat aan informatie over de arbeidsmarkt in het onderwijs zoals cijfers, trends, (internationale) onderzoeken, goede praktijkvoorbeelden. Het portaal is een onmisbaar hulpmiddel voor schoolleiders, HRM-managers, directies, besturen, werkgevers, vakbonden en medezeggenschapsorganen.

De staatssecretaris geeft haar visie op de ontwikkeling van de onderwijsarbeidsmarkt en de ondersteuning die het kennisportaal in deze biedt.

Aanmelden
Het SBO is de organisatie van werkgevers en werknemers in het onderwijs. Voor meer informatie kunt u terecht bij de communicatieadviseur van het SBO: Ans Compaijen via 070
- 3765709 of 06 - 12202419. Graag uw aanwezigheid van te voren melden via a.compaijen@caop.nl.