Gemeente Leeuwarden

Rekenkamer presenteert onderzoek 'fout' hout

De lokale rekenkamer van Leeuwarden presenteert op woensdag 30 mei om 9.00 uur haar onderzoek naar de toepassing van niet FSC-gekeurd hout in Blitsaerd. Voorzitter Mr. E.C. Lekkerkerker van de rekenkamer zal de conclusies van het onderzoek toelichten. U bent van harte uitgenodigd om bij de presentatie in het Stadhuis (Hofplein 38, Leeuwarden) aanwezig te zijn.

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft in meerderheid de lokale rekenkamer verzocht om onderzoek te doen naar het gebruik van niet FSC-gekeurd hout in de walbeschoeiing van Blitsaerd. De aanleiding voor het raadsverzoek was een motie van de PAL/GroenLinks-fractie, getiteld 'fout hout'.

Het rekenkameronderzoek wordt u op dinsdag 29 mei aan het eind van de middag toegestuurd, onder embargo tot 30 mei 9.00 uur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de lokale rekenkamer, mw. drs. T. Huisink, telefoon: 058 - 233 8662.

De rekenkamer van Leeuwarden heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur van de gemeente Leeuwarden. Daartoe doet de rekenkamer ongeveer drie onderzoeken per jaar naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gevoerde bestuur. De rekenkamer is onafhankelijk en beslist zelfstandig over de te houden onderzoeken. Met de resultaten van de onderzoeken ondersteunt de rekenkamer de gemeenteraad bij zijn controlerende taak.

'Kijk, dat is het mooie van Leeuwarden!' Stem mee voor de beste gemeenteslogan: www.vngjaarcongres.nl