Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 MEI 2007

Conferentie: Een HIV Free Generation is mogelijk

Op 30 en 31 mei 2007 vindt in Berlijn een conferentie plaats in het kader van de campagne Virus Free Generation van Hivos (Humanitair Instituut Voor OntwikkelingsSamenwerking). Tijdens deze internationale conferentie komen onderwerpen aan de orde zoals seksualiteit, taboes en AIDS preventie onder jongeren. Met deze conferentie willen jongeren en jongeren organisaties uit Europa en zuidelijk Afrika een signaal afgeven aan de G8, die een week later bijeenkomen voor de G8 top. Is een Virus Free Generation in 2015 mogelijk door de inzet van jongeren, de politiek en de steun van de Europese Unie?

Tijdens de conferentie wordt gesproken over het bestrijden van de HIV/ AIDS problematiek in Europa en zuidelijk Afrika. Deze conferentie maakt deel uit van de campagne Virus Free Generation van Hivos. De campagne heeft als doel jongeren bewust te maken van de impact van de HIV/ AIDS problematiek in Europa en in zuidelijk Afrika, en daardoor het onderwerp hoog op de politieke agenda te plaatsen.

Gedurende de conferentie zal er niet alleen aandacht zijn voor lezingen en discussies over dit onderwerp, ook zullen diverse acts optreden om hun (creatieve) visie op het onderwerp over te brengen. De acts die deelnemen zijn allen winnaars van de internationale creative media competition, die begin dit jaar streden tijdens de finale in Praag. De Nederlandse winnaars van deze wedstrijd die tijdens de conferentie hun visie tonen zijn de hiphop dance-act Skillz United en Rozemarijn Koers, wiens film zal worden vertoond.

Draag uw steentje bij aan het bewerkstelligen van een Virus Free Generation in 2015!

Meer informatie vindt u op www.virusfreegeneration.eu

Contactpersonen zijn:
Barbara Oosters (die bij het evenement aanwezig is): b.oosters@hivos.nl
070 3765534

De organisatie van de conferentie is bereikbaar via: virusfreegeneration@dwhh.de
Met vriendelijke groet,

Camiel Kroesbergen
Namens Hivos

---
meerdanCOMMUNICATIE
Keizersgracht 318
1016 EZ Amsterdam
T: 020 626 50 64
M: 06 55 190 662
F: 020 626 50 69