PvdA Rotterdam


Nieuws

Team Politiek Rotterdam over de finish

Di 29 Mei 2007 - Redactie
Team Politiek Rotterdam over de finish

Alweer voor de 5e keer liep het team Politiek Rotterdam van Parijs naar Rotterdam tijdens de Roparun. "De zwaarste Roparun die ik heb meegemaakt, en dit is al mijn elfde keer", aldus teamcaptain Erwin van Duin.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Een sportieve prestatiestrijd, maar met een goed doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankerpatienten, bijvoorbeeld voor de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam, maar ook andere projecten voor mensen met kanker worden gesteund.
Het team Politiek Rotterdam is samengesteld uit de verschillende politiek partijen in Rotterdam, van VVD tot GroenLinks, van de IBP uit Hoogvliet tot de SP in Prins-Alexander. Natuurlijk met een flinke PvdA-delegatie*. En alle geledingen zijn vertegenwoordigd; dagelijks bestuurders, raadsleden, wethouders, leden, deelraadsleden, van alles doet mee. Zo'n Roparunteam bestaat niet alleen uit 8 lopers, er zijn ook fietsers nodig om de loper te begeleiden en bijvoorbeeld de kaart te lezen, chauffeurs, verzorgers, masseurs, alles om er voor te zorgen dat de 560 kilometer goed wordt afgelegd.

Het Politiek team vertrok dit jaar op zaterdag 26 mei om 20.38 uur in Parijs en kwam maandag 28 mei om 17.07 uur over de finish in Rotterdam. Locoburgemeester Jantine Kriens haalde ze binnen op de Coolsingel. 44 en een half uur zijn ze onderweg geweest. "De zwaarste Roparun die ik heb meegemaakt, en dit is al mijn elfde keer", aldus teamcaptain Erwin van Duin. En dat kwam niet door het weer, het was goed loopweer, maar door blessures. Het is de bedoeling dat de ca. 530 kilometer met 8 lopers wordt afgelegd. Maar al vroeg in de wedstrijd vielen er twee lopers uit door blessures. En na 250 kilometer, nog niet eens op de helft, viel een derde loper uit. Toen was de vraag, wat nu, gaan we door met 5 lopers of moeten we opgeven? We gaan door, was de beslissing. Het is misschien wel zwaar, maar we doen het voor het goede doel, onze sponsors rekenen erop dat we in Rotterdam over de finish komen. En ze deden het. De 5 lopers, Matthijs van Muijen, Richard Moti, Maarten Oosterhagen, Maarten van de Donk en Emile Klep, legden bijna 100 kilometer per persoon af. Een hele goede prestatie. Gefeliciteerd allemaal.


*Zonder de andere leden van het team Politiek Rotterdam te kort te willen doen hier toch de namen van de PvdA-ers die meededen: Matthijs van Muijen, Richard Moti, Maarten Oosterhagen, Duco Hoogland, Fouazi Achbar, Rene Kronenberg, Marco Rook, Richard Scalzo, Guldimur Yesildal, Dick Barendrecht, Robert Krul, Frits de Rooy, Hayat Benameur.

Lees ook het verslag van loper Matthijs van Muijen op zijn weblog: www.matthijsvanmuijen.nl
Meer lezen over het politiek team:
http://team.politiekrotterdam.nl/team/