NEN


Wie werken er aan chemienormen?

dinsdag 29 mei 2007, 09:50

NEN-Chemie en Materialen houdt zich bezig met de ontwikkeling van normen op het gebied van de chemische en procesindustrie. De afdeling kent diverse werkgebieden, zoals algemene chemie, materialen en oppervlaktetechnieken. Sinds kort zijn de werkzaamheden uitgebreid met het onderwerp maatschappelijke veiligheid en een Europees project over PFOS (perfluoro octaan sulfonaat). Wilt u meer weten over deze aandachtsgebieden, dan kunt u terecht bij een van onze deskundigen:

dr. J. M. Hofman-Züter, clustermanager
Jeannette is coördinator van algemene clusteractiviteiten en nieuwe (normalisatie)onderwerpen. Daarnaast is zij secretaris van de beleidscommissie 'materiaaltechnologie'. Zij heeft een ruime ervaring aan normalisatie; voorheen was zij werkzaam bij het cluster Waterketen binnen de afdeling Bouw.

ir. S.J. Dahoe, MSc, consultant
Shyreen is ruim een half jaar werkzaam bij NEN voor de clusters Chemie en Materialen en Energiewinning. Zij is afgestudeerd in Chemische Technologie aan de TU Delft. Bij Chemie en Materialen draait het vaak om de toepassing van materiaaltechnologie en Shyreen richt zich op de markten van papier & karton, verf, het conserveren van cultureel erfgoed en niet-destructief testen van materialen. Bij energiewinning ondersteunt zij projecten over aardgasvulstations en vaste biobrandstoffen.

mr. L.F. Dijkstra MBA, consultant
Sinds 1 februari 2007 is Len werkzaam bij de clusters Chemie en Materialen en Energiewinning. Qua opleiding een beetje 'een vreemde eend'; rechten gestudeerd in Rotterdam (EUR) en later een Master in Business Administration (MBA) behaald, zowel in Rotterdam als in Rochester (State of New York, USA). Zijn werkzaamheden zijn divers. Zo is hij actief binnen een tweetal actuele thema's: 'Maatschappelijke veiligheid' en 'Nanotechnologie'. Ander commissies zijn onder andere: Metallieke deklagen, Vuurvaste materialen, Rubber en een aantal commissies op het gebied van staal en corrosie.

drs. P.E. Bohlander, consultant
Inmiddels is Paula 5 jaar werkzaam bij het cluster Chemie en Materialen. Zij heeft een studie Scheikunde afgerond aan de VU in Amsterdam. Aandachtsgebieden zijn de oppervlaktetechnieken, waaronder voornamelijk verfwaren (zowel nationaal, als internationaal) en thermisch verzinken. Daarnaast is zij betrokken bij een Europees project over PFOS. Voor het cluster Energiewinning ligt haar aandacht bij vaste biobrandstoffen en secundaire brandstoffen.

drs. H.W. van der Hoek, consultant
Henk is 6 jaar werkzaam bij het cluster Chemie en Materialen en heeft al ruim 20 jaar ervaring op normalisatiegebied binnen NEN. Zijn studie Scheikunde heeft hij voltooid aan de RU Leiden. Aandachtsgebieden zijn kunststoffen, metalen (staal en non-ferro) en destructief testen van materialen. Hij werkt tevens voor het cluster Energiewinning met als aandachtsgebieden olie en gas, steenkool/cokes en biobrandstoffen.

De secretariële ondersteuning bestaat uit Linda Hoekstra, Joyce van Distel en Tilly Bol. Voor informatie of antwoord op uw vragen is het cluster telefonisch bereikbaar op telefoon (015) 2690 107 of per e-mail Chemistry@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Werkgebied Chemie en materialen Normcommissies Chemie en Materialen Contact NEN ChemieMail (Publicatie)