OncoMethylome Persbericht S C I E N C E S

OncoMethylome's commerciële partner Veridex
verleent licentie aan Laboratory Corporation of America® Holdings voor methylatietechnologie die prostaatkanker detecteert

Luik (België) ­ 30 mei, 2007, 8.00 u MET ­ OncoMethylome Sciences maakt vandaag bekend dat zijn commerciële partner Veridex LLC, een licentie heeft verleend aan Laboratory Corporation of America® Holdings (LabCorp®) waardoor LabCorp de technologie voor genmethylatietests kan commercialiseren. Deze technologie detecteert de aanwezigheid van een zeer belangrijke weefselmerker in prostaatkanker, met name gemethyleerde GST- Pi.

Deze merker voor prostaatkanker en de methylatietechnologie die nodig is om de merker op te sporen, zijn initieel ontwikkeld door OncoMethylome Sciences en werden in licentie gegeven aan Veridex in een commerciële overeenkomst die op 19 januari 2005 werd aangekondigd. LabCorp is het eerste full service, nationaal klinisch laboratorium in de V.S. dat toegang krijgt tot deze belangrijke nieuwe technologie. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet meegedeeld.

"Het verheugt me dat deze overeenkomst tussen Veridex en LabCorp de methylatie technologie van OncoMethylome een stap dichter bij commercialisering brengt," zegt Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences.

Over Methylatie

Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de werking van genen in het DNA regelt. Abnormale methylatie van bepaalde genen, zoals tumoronderdrukkende genen, kan de werking van deze genen onderdrukken en houdt vaak verband met de ontwikkeling van kanker. OncoMethylome is in het bezit van een eigen technologie die uiterst nauwkeurig is en kanker in een vroeg ontwikkelingsstadium kan opsporen. In het geval van prostaatkanker identificeert deze technologie methylatie van genen die een bewezen verband hebben met prostaatkanker.

Over OncoMethylome Sciences

OncoMethylome (Euronext Brussels: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een moleculair diagnosticabedrijf dat gepatenteerde genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen op een doeltreffende manier kanker op te sporen en te behandelen. Meer bepaald
ontwikkelt het bedrijf tests die de arts helpen om (i) kanker in een vroege ontwikkelingsfase
op te sporen, (ii) de reactie van een patiënt te voorspellen op therapie en (iii) de waarschijnlijkheid te voorspellen dat de kanker terugkeert na een behandeling.

OncoMethylome Sciences heeft een uitgebreid aanbod producten in de pijplijn bestaande uit 9 producten en heeft een sterk track record op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met toonaangevende internationale oncologiecentra, waaronder de Johns Hopkins University (USA) en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships gesloten met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., Chemicon

International Inc., en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie die door de Johns Hopkins University (USA) werd uitgevonden.

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lucija Turcinov
Tel. +32-479-801-902
Lucija.Turcinov@oncomethylome.com


of surf naar: www.oncomethylome.com

Page 2 of 2


---- --