Gemeente Sneek


Leerlingen Kurobe in Sneek naar school

De Regionale Scholengemeenschap Magister Alvinus, de Christelijke Scholengemeenschap Bogerman en de gemeente Sneek ontvangen deze week twee Japanse gasten. De aanleiding is dat Sneeks zusterstad Kurobe het idee heeft gelanceerd om in het kader van de stedenband een scholenproject op te zetten.

De heer Fumiyuki Uwano van de Kurobe City Board of Education en de heer Nobuyuki Fujita, Deputy of Primary Education komen naar Sneek om dat project voor te bereiden. Het is de bedoeling dat het scholenproject ertoe leidt dat in de eerste week van oktober acht scholieren uit Kurobe een bezoek aan Sneek brengen. Zij zullen in gastgezinnen verblijven en een aantal dagen meedraaien met de lessen die op de RSG en op Bogerman worden gegeven. Op die manier maken ze kennis met het Nederlandse onderwijs en met de verschillen tussen de Nederlandse en de Japanse lesstof.

Tijdens het verblijf van de Japanse gasten deze week in Sneek wordt als onderdeel van de voorbereidingen een website in gebruik genomen. Het gaat om een site in de elektronische leeromgeving van de RSG, die alleen toegankelijk is voor de deelnemers aan dit project. De site biedt de Japanse en Nederlandse leerlingen de mogelijkheid met elkaar in discussie te gaan en het bezoek van de Japanse scholieren voor te bereiden.

De site wordt donderdag officieel in gebruik genomen, tijdens een bijeenkomst op RSG Magister Alvinus.

Hierbij zijn aanwezig de leden van de Sneker projectgroep Kurobe, te weten de heer Jan Hoogenhout rector RSG, de heer Joost Visser, rector Bogerman, burgemeester drs. Arno Brok, de heer B. van Vliet manager YKK Sneek, de heer A.A. Osinga voormalig directeur basisonderwijs, de heer J.H. Wiersma voorzitter Raad van Toezicht woningbouwcorporatie De Wieren, mevrouw L. van der Veer en de heer J. Wester leden van het Sneker Japankoor dat in 2005 namens de gemeente Sneek naar Kurobe afreisde en daar optrad.

* Pagina's met info over relatie Kurobe Sneek

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 29-5-2007