Qurius N.V

Published: 08:37 30.05.2007 GMT+2 /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius investeert in near-shoring mogelijkheden met de aquisitie van CDL SYSTEM

30 mei 2007 - Qurius voert overnamebesprekingen met CDL System. CDL System is een Microsoft partner in Tsjechië en Slowakije met een vooraanstaande positie in de markt. CDL heeft ongeveer 100 medewerkers en kantoren in Praag, Usti nad Labem, Zlin en Bratislava. De winstgevende jaaromzet over 2006 was 6 miljoen euro.

Wij zijn al een aantal jaren succesvol op de lokale markt' zegt Vitezslav Kotrs, medeoprichter en directeur van CDL. 'Een internationale organisatie zoals Qurius biedt nieuwe mogelijkheden om lokale dochtermaatschappijen van West Europese bedrijven te benaderen. Daarnaast stelt deze overname ons ook in staat om samen te werken met de internationale landenvestigingen van Qurius en deze te voorzien van kostenefficiënte, kwalitatief hoogwaardige resources.

Near-shoring faciliteiten vormen het belangrijkste element van deze overname Hoewel de Tjechische en Slowaakse economie zich zeer positief ontwikkelen doen we deze overname nu vanwege de onmiddelijke voordelen die we verwachten te behalen door het opzetten van near-shoring faciliteiten in een betrouwbare omgeving. We zijn al een lange tijd bekend met CDL en haar management. CDL is een van de eerste deelnemers van onze internationale alliantie, de FAQT group. Zowel de beschikbaarheid als kwaliteit van de locale resources zijn erg goed. Resources die in West Europa steeds schaarser worden.

We hebben samen al diverse projecten uitgevoerd met positieve feedback van alle partijen' zegt Qurius directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de buitenlandse Qurius-vestigingen. Beide partijen willen de transactie na de zomer afronden. Het jaar 2007 zal gebruikt worden om te investeren in (het opzetten van de) near-shoring faciliteiten, zodat de eerste resultaten in 2008 verwacht kunnen worden.

CDL SYSTEM
CDL is opgericht in 1992 en een Microsoft Gold Certified Partner met 6 competenties. CDL is een top 3 speler in de Tjechische en Slowaakse Microsoft Dynamics(TM) markt. CDL bedient bijna 100 Dynamics(TM) NAV-klanten en een groot aantal additionele klanten in Infrastructure Solutions en Design, Printing & Publishing. Naast het ondersteunen van een aantal internationale klanten focused CDL zich op de marktsector: Industrie, Groothandel, Logistiek en Dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.cdl.cz.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 725 medewerkers en bedient ruim 1.700 klanten vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland (hoofdkantoor), Noorwegen, Spanje en Zweden. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.

Contact
Qurius, Fred Hermans: telefoon 0418 683 500 of fred.hermans@qurius.com.

Bezoek onze website: http://www.qurius.nl