Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (30 mei 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.


Aanvraag reguliere bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen van:


- J.J. Grolleman, voor het gedeeltelijk plaatsen/vergroten van een carport en een zwembad en het vergroten van een berging op het perceel Wenckebachstr 44 (datum indiening: 15-05-2007);


- Aannemersbedrijf Jongen Landgraaf, voor het wijzigen van de gevels van de patiowoning kavel 28 b-plan Amstenraderveld. (datum indiening: 22-05-2007) Het betreft hier een wijziging op een reeds in behandeling genomen aanvraag. Van het het totale project 12+2 patiowoningen en 2 vrijstaande woningen b-plan Amstenraderveld.

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het Loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Bekendmaking ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling

Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maken op grond van artikel 27 van het bestemmingsplan "Woongebieden", vastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2000 en (gedeeltelijk) goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 12 juni 2001, bekend dat zij voornemens zijn om vrijstellingen te verlenen van voornoemd bestemmingsplan in verband met de ontvangen aanvragen om lichte bouwvergunning van:


- P.M.L. Stenders, voor het geheel plaatsen van een tuinhuis en erfafscheiding op het perceel Panhoes 7;


- W.C.J. Steindl, voor het geheel plaatsen/vernieuwen van een houtopslag c.q. fietsenstalling, Marshallstraat 10.

Omdat voornoemde bouwplannen in strijd zijn met het voornoemde vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling hebben verleend.

De ontwerp-besluiten tot verlenen van vrijstelling ligt met ingang van 31 mei 2007 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage bij het loket Vergunningen in het Bestuurscentrum, Lindeplein 1, alhier.

Gedurende voornoemde termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 30 mei 2007.

Burgemeester en Wethouders van Brunssum

---

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van:

R.J. Broers voor het vergroten van het bestaande woonhuis Koolhofstraat 23 alhier.

Daar het bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 31 mei 2007 gedurende vier weken ter gemeentesecretarie, Lindeplein 1, balie bouwen, voor belanghebbenden ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het bouwplan schriftelijk bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Verzoek om vrijstelling / aanvragen bouwvergunningen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvragen bouwvergunning zijn ontvangen van:

1. Familie Corstjens, voor het oprichten van een garage gelegen Kruisbergstraat 98 alhier;

2. Gemeente Brunssum, Dienst Civiele Techniek, voor het tijdelijk oprichten van diverse keten en hekken op de Kennedylaan alhier;

3. Dhr. M.J.B. Daemen voor het vergroten van de woning gelegen Hokkelenbergstraat 13 alhier;

4. M.M.G. Mans voor het vergroten van de woning gelegen Klingbemden 151 alhier.

Daar de bouwwerken in strijd zijn met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvragen zullen met ingang van 31 mei 2007 gedurende zes weken ter gemeentesecretarie, Lindeplein 1, balie bouwen, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het front-office, bouwen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Programmarekening 2006

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum brengt op grond van artikel 197 van de Gemeentewet ter openbare kennis, dat de Programmarekening van de gemeente over het dienstjaar 2006 aan de raad is aangeboden en vanaf heden tot de dag van behandeling in de openbare raadsvergadering van 26 juni 2007 voor een ieder ter lezing zijn neergelegd ter gemeentesecretarie en algemeen verkrijgbaar zijn tegen betaling van de kosten.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

, burgemeester.

, secretaris.

---

1e Programmarapportage 2007

5e begrotingswijziging 2007

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum brengt op grond van artikel 192 van de Gemeentewet ter openbare kennis, dat de 1e Programmarapportage van de gemeente dienstjaar 2007 en de 5e begrotingswijziging dienstjaar 2007 aan de raad zijn aangeboden en vanaf heden tot de dag van behandeling in de openbare raadsvergadering van 26 juni 2007 voor een ieder ter lezing zijn neergelegd ter gemeentesecretarie en algemeen verkrijgbaar zijn tegen betaling van de kosten.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

, burgemeester.

, secretaris.

---

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:

Landgoed Brunsheim, Akerstraat 153, voor bomen staande op het perceel Akerstraat 153, het plan voorziet in aanplant van 200 nieuwe solitaire bomen en 1000 stuks bosplantsoen;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in 'Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 mei 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels


---