Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Indoor atletiekhal

De komst van een indoor atletiekhal in Kralingen-Crooswijk lijkt steeds dichter bij te komen. Deze is gepland op een schoolsportveld naast de outdooratletiekbaan van atletiekvereniging PAC aan het Langepad.

De nabijheid van een outdoorbaan is erg belangrijk voor succesvolle exploitatie van de indoor accommodatie. Het toekomstige trainingscentrum zou atleten de mogelijkheid bieden om ook in de winter en bij slecht weer te trainen. Daarnaast biedt de hal de mogelijkheid om op nationaal (voor de jeugd) en regionaal niveau wedstrijden te organiseren.

Positieve reacties vanuit deelgemeente

De afgelopen periode heeft de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting een studie gedaan naar de locatie Langepad en zijn de stedenbouwkundige randvoorwaarden bepaald, zoals de afmetingen, parkeereis, verkeersontsluiting en ruimtelijke inpassing van de atletiekhal.

Het plan is besproken met omwonenden en andere belanghebbenden en werd positief ontvangen.

Op 24 mei zijn deze randvoorwaarden ook goedgekeurd door de deelraad van Kralingen-Crooswijk, wat inhoudt dat zij in eerste instantie instemmen met het plan.

Procedure

Echter voordat de bouw kan starten, moet nog een aantal milieuonderzoeken worden uitgevoerd en moet vervolgens nog een bouwaanvraag worden ingediend en een vrijstellingsprocedure worden doorlopen. Pas wanneer deze procedures zijn afgerond en de bouwvergunning is verleend, kan gestart worden met de bouw van de atletiekhal.