Persberichten Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht, 30-05-2007

Lastige man

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een lastige man aangehouden. Omstreeks

21.55 uur zagen agenten een man urineren tegen een muur aan de Havik.

De man kreeg hiervoor een bekeuring. Hij werd echter agressief en begon te schoppen en te slaan. Na enige tijd kon de man toch onder controle worden gebracht en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Broekendieven aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden twee broekendieven aangehouden.

Omstreeks 17.20 uur wilden twee personen een winkel aan de Riddergang verlaten zonder enkele broeken af te rekenen aan de kassa. Het duo, van

51 en 60 jaar uit Amsterdam, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.50 uur werd de 20-jarige man uit Hoogland op de Amsterdamseweg gecontroleerd.

Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 320 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte diefstal en heling en aangehouden

AMERSFOORT De politie Eemland zuid heeft op 9 mei 2007 een 25-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal en het verkopen van gestolen goederen (heling). In de woning van de verdachte werd een zoeking gehouden door de politie en goederen aangetroffen die van diverse inbraken afkomstig zijn. De goederen bestonden onder andere uit beeld- en geluidsapparatuur.

De politie verdenkt de man van betrokkenheid bij twee woninginbraken in Amersfoort in 2007 en een woninginbraak in 2003. Verder wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak aan de Soesterweg in de nacht van 29 op 30 april en een snelkraak bij een winkel aan de Emiclaerhof op 7 mei. Ook wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak in Naarden op 6 mei 2007.

De verdachte is bij de politie aangemerkt als veelpleger en zit in voorarrest. Het onderzoeksdossier is inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie.