Persberichten Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht, 30-05-2007

Mishandeling

NIEUWEGEIN Op dinsdagavond 29 mei werden twee verdachten aangehouden op verdenking van de mishandeling van een jongen.

Rond 21.15 uur zat een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met twee meisjes op een bankje aan de Mendes da Costalaan. Daar kwamen twee jongens op hen af lopen. De meisjes hadden in het verleden al negatieve ervaringen met het tweetal en liepen weg.

De jongen kreeg woorden met het tweetal, waarna één van hen een boksbeugel tevoorschijn haalde en die tegen het gezicht van de jongen drukte. Vervolgens kreeg hij van de andere jongen een trap tegen zijn achterhoofd en werd hij op zijn gezicht geslagen. Daarna ging het tweetal ervandoor. Het slachtoffer liep door de mishandeling letsel aan zijn hoofd op.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Zij spraken met het slachtoffer en verwezen hem naar het politiebureau voor het doen van aangifte. Uit onderzoek bleek dat de verdachten zich in een woning in de buurt bevonden. Het tweetal, jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Cosmetica

NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag 29 mei werd een meisje aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.55 uur zag en hoorde een medewerker van een winkel aan het Muntplein dat toen een meisje de winkel verliet het alarmpoortje afging. De medewerker hield de verdachte, een meisje van 14 jaar uit Nieuwegein, staande. Zij bleek voor 15 aan cosmetica te hebben gestolen. De verdachte werd even later aan de politie overgedragen.

Bij haar verhoor in het politiebureau bekende het meisje de winkeldiefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.