Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 30-05-2007

Auto van talud
KLAZIENAVEEN Bij een eenzijdig ongeval op de N37 bij Klazienaveen raakte dinsdagmiddag een 26 jr. automobiliste uit Haarlem licht gewond. Volgens de vrouw was ze achter het stuur van haar bestelauto in slaap gevallen. Ze reed een markeringsbord omver, belandde in de berm en duikelde het talud af. Met lichte verwondingen is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Politie controleert
HOOGEVEEN Tijdens verkeerscontroles in Hoogeveen bekeurde de politie dinsdagmiddag 11 weggebruikers. Vier keer voor het negeren van een rood verkeerslicht, twee keer voor het niet handsfree bellen en twee keer voor het bij een voetgangersoversteekplaats niet voor laten gaan van overstekende voetgangers. Verder nog voor het niet dragen van de autogordel, fout parkeren en een bromfietser die niet op het verplichte fietspad reed.

EMMEN Op de Weerdingerstraat in Emmen hield de politie dinsdagavond een alcoholcontrole. Niemand van de 21 automobilisten die zijn gecontroleerd had teveel gedronken. Wel si één van hen bekeurd omdat hij geen goede hulpkoppeling had tussen zijn auto en een aanhangwagen.

Verdacht van poging diefstal
ASSEN Na een melding van een getuige hield de politie dinsdagavond op de Vaart Zuidzijde in Assen twee mannen van 29 en 30 jr. uit Roden en Assen aan. De mannen worden verdacht van (poging) diefstal van kabels. Ze werden met een auto aangetroffen op de plaats waar aan deze weg werkzaamheden worden uitgevoerd. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-144758)

Huiselijk geweld
TYNAARLO De politie hield dinsdagavond in haar woning in Tynaarlo een 48 jr. vrouw aan. De vrouw had tijdens een ruzie geprobeerd haar man met ene mes te steken. De vrouw is ingesloten op het politiebureau in Assen. Deze zaak zal worden afgewerkt volgens het protocol Huiselijk geweld.

Zoekactie naar persoon in vijver
ASSEN Na een melding van een voorbijganger die tot twee keer toe een vrouw in het water had gezien van een vijver aan de Pelikaanstraat in Assen, stelden politie en brandweer dinsdagavond een uitgebreide zoekactie in. Daarbij zijn o.a. duikers van de brandweer ingezet. In de vijver en omgeving is echter niemand aangetroffen. De politie heeft geen idee wie deze vrouw kan zijn geweest. (07-144791)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.