Ingezonden persbericht


brick: the exhibition
kom op vrijdag naar het architectuurcafe

'beeldhouwwerken van gebakken steen'
dagblad de pers, dinsdag 29 mei 2007

iedere architectuur-, design- en kunstliefhebber kan vanaf nu genieten van brick: the exhibition, in de wandelgangen al de 'de keramische parel van rotterdam' genoemd. een unieke vooruitstrevende tentoonstelling binnen de programmering van rotterdam 2007, city of architecture. centraal staat de huid van het gebouw.

initiatief en concept ­ europees keramisch werkcentrum (ekwc) organisatie en realisatie ­ uniquole tentoonstellingen inrichting tentoonstelling en vormgeving publicatie ­ stijlinstituut amsterdam (voorheen studio commandeur)

afgelopen donderdag opende in het groot handelsgebouw te rotterdam (naast het centraal station, aan de spoorzijde) brick: the exhibition onder grote belangstelling van architecten, ontwerpers, projectontwikkelaars, aannemers, kunstenaars en vele belangstellenden uit de vormgevings-, architectuur- en bouwwereld.

honderden bezoekers werden getrakteerd op keramische hoogstandjes geinspireerd op het meest vanzelfsprekende bouwmateriaal dat ons land kent: de baksteen. de resultaten zijn net zo divers als de (inter)nationale deelnemers en getuigen van intensief vormonderzoek, de zoektocht naar nieuwe functionaliteit en een artistieke benadering van het materiaal.

architectuurcafé (iedere vrijdag t/m 29 juni om 16.00 uur) iedere vrijdagmiddag organiseert het .ekwc binnen de tentoonstelling het architectuurcafé. er is met verschillende partijen samengewerkt aan een thematische programmering (o.a. de beroepsvereniging nederlandse ontwerpers, bond voor nederlands architecten kring rijnmond, 100% design en het sandberg instituut).

voorbeelden van architectuurdagen zijn op vrijdag 1 juni, met als thema 'de rol van architectuurmusea in nederland' en op vrijdag 15 juni waar een heuse datingshow zal worden georganiseerd voor architecten, ontwerpers en kunstenaars. doel van deze activiteit is om samenwerking tussen verschillende disciplines aan te moedigen binnen het groots opgezette internationale architectuurprogramma van het europees keramisch werkcentrum.

het architectuurcafe op vrijdagmiddag is voor iedereen gratis toegankelijk.

speciale boekenaanbieding in brick: the bookshop
nai boekverkopers wil de bezoekers in de gelegenheid stellen om tegen een gereduceerde prijs een pakket te kopen met daarin zowel het fonkelnieuwe architectuurjaarboek 2006/07 als de architectuurgids rotterdam. de actie geldt voor de duur van de tentoonstelling (van 69 euro voor 59 euro).

25 mei ­ 1 juli '07
toegang gratis
iedere vrijdagmiddag architectuurcafe
www.ekwc.nl

groot handelsgebouw rotterdam (direct naast het centraal station, aan de spoorzijde, zie gevoegde pdf) dinsdag - zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
(vrijdag tot 18.00 uur ivm het architectuurcafé)
zondag 11.00 ­ 17.00 uur

een hartelijke groet van nicole

uniquole tentoonstellingen en pr nederlands ontwerp projectleider stichting via milano new dutch design unieke projecten voor het europees keramisch werkcentrum willem van outhoornstraat 27 - 2593 zt den haag - m 06 50 25 39 61 - www.uniquole.nl