Ingezonden persbericht


IDS Scheer marktleider in Enterprise Architecture Tools

Den Haag, 30 mei 2007 - IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor Business Process Management (BPM), is door Forrester aangemerkt als marktleider in het rapport 'Forrester Wave: Enterprise Architecture Tools: Q2 2007.' IDS Scheer was één van de tien Enterprise Architecture-leveranciers (EA) die Forrester evalueerde in het rapport. Het onderzoeksbureau beoordeelde de bedrijven op 120 criteria, gegroepeerd in drie segmenten: huidig aanbod, strategie en aanwezigheid in de markt.

Volgens het inwijdende Forrester Wave-rapport voor de EA-markt is IDS Scheer één van de marktleiders in de Enterprise Architecture Tools-markt. Het bedrijf heeft onder meer zijn Business Process-platform (BP) ARIS verbeterd door standaard EA-functies aan het platform toe te voegen. Daardoor ondersteunt het nieuwe ARIS-platform ook extra frameworks zoals het Zachman-framework en het Department of Defense Architecture Framework (DoDAF), onder de naam ARIS Enterprise Architecture Solution. Het rapport vermeldt dat IDS Scheer hierbij uitstekend gebruik heeft gemaakt van zijn bestaande reputatie en wereldwijde aanwezigheid om een aanzienlijk gedeelte van de EA-markt op te eisen en samenwerkingsverbanden te sluiten.

In het rapport vermeldt Forrester eveneens dat de markt voor EA-tools in 2006 goed was voor ongeveer 320 miljoen dollar. Dit betekent een groei van twaalf tot twintig procent over de afgelopen drie jaar. Steeds meer bedrijven gebruiken EA-oplossingen. Dit komt doordat ze steeds meer internationale activiteiten ontplooien en ondertussen hun lokale efficiëntie en flexibiliteit willen optimaliseren. Ook de toenemende druk op leidinggevenden om snel te beslissen draagt aan deze groei bij. Daarnaast vereisen strategische initiatieven, waarmee bedrijven de concurrentie voor willen blijven, een algemene informatiebron.

"We zijn er trots op dat Forrester ons heeft benoemd tot een van de marktleiders in het nieuwe EA Wave-rapport", zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor de productstrategie en -ontwikkeling. "De combinatie van onze uitstekende reputatie als BPM-expert en onze wereldwijde aanwezigheid heeft klanten ervan overtuigd dat ze ook in de EA-markt op IDS Scheer kunnen vertrouwen."

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 2.800 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 6.000 klanten van het bedrijf. In 2006 realiseerde IDS Scheer een omzet van 354 miljoen euro/465 miljoen dollar. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).