Heijmans N.V.

Samenwerking Heijmans en Van Gansewinkel - Experea: integrale oplossing terreinbeheer

's-Hertogenbosch - Heijmans en Van Gansewinkel gaan samenwerken op het gebied van terreinmanagement en hebben hiertoe Experea opgericht. Experea biedt een oplossing voor de organisatie en het afstemmen en uitvoeren van integraal terreinbeheer en -onderhoud. Bedrijven en instellingen kunnen de volledige zorg voor het onderhouden van hun (buiten)terrein uitbesteden aan één partij.

Experea speelt in op de marktbehoefte om facilitaire taken uit te besteden Het sluit aan bij de toenemende aandacht voor veiligheid en aangescherpte wet- en regelgeving. Als afnemers van de diensten van Experea zien Van Gansewinkel en Heijmans alle bedrijven en instellingen in Nederland en België met één of meerdere terreinen.

Terreinmanagement
Terreinmanagement ontwikkelt zich steeds meer tot een kennisintensief proces. Taken en verantwoordelijkheden raken in toenemende mate versnipperd binnen de eigen organisatie. Het gevolg is gebrek aan regie en financieel inzicht. Experea neemt alle bestaande contracten van toeleveranciers voor terreindiensten over. Integraal terreinmanagement creëert kwaliteitsverbetering en kostenreductie en -beheersing. Een onderhoudbeheerssysteem geeft inzicht in de status en kwaliteit van de diverse activiteiten. Met deze kennis kan het terreinmanagement verder worden geoptimaliseerd.

Werkzaamheden
De activiteiten van Experea zijn ingedeeld in vijf categorieën:
- Groenonderhoud, beplantingsadvies, onkruidverwijdering, vegen en ongediertebestrijding
- Onderhoud en aanleg van waterpartijen, laad- en loskades en aanlegsteigers
- Aanleg en onderhoud wegmeubilair, verlichting, bewegwijzering en bebording, veiligheidsvoorzieningen
- Aanbrengen en onderhouden van verharding, markeringen en gladheidbestrijding
- Werkzaamheden aan rioleringen, kolken, putten en nutsleidingen

Heijmans Infra Management
De samenwerking met Van Gansewinkel past in de full-service strategie van Heijmans om integrale oplossingen aan te bieden. In 2006 heeft Heijmans Infra vanwege de toenemende marktvraag naar beheer en onderhoud Heijmans Infra Management (HIM) opgericht. De focus van HIM ligt op het verwerven en beheren van langjarige, multidisciplinaire beheer- en onderhoudcontracten in de markten Werken, Mobiliteit en Wonen. Experea maakt onderdeel uit van het segment Werken van HIM.

Samenwerking
Experea is een samenwerkingsverband tussen Heijmans en Van Gansewinkel. Beide organisaties werken al samen in Hydrovac: een samenwerking die zorg draagt voor de reiniging van het complete wegennet van het Hoogoventerrein van Corus in IJmuiden en enkele openbare wegen.

Van Gansewinkel
Afvaldienstverlener Van Gansewinkel biedt haar klanten totaaloplossingen op het gebied van de inzameling en be- en verwerking van afval. Sinds april maakt Van Gansewinkel deel uit van de combinatie AVR - Van Gansewinkel. Deze combinatie staat voor integrale afvaldienstverlening en betrouwbare milieuoplossingen. Als specialist in het inzamelen, overslaan, recyclen en verwerken van alle soorten afval leveren de 6.000 medewerkers dagelijks oplossingen voor zeer uiteenlopende afvalvraagstukken en draagt zij zorg voor duurzame verwerking. In de 9 landen waar de combinatie actief is, is in 2006 een gezamenlijke omzet van ruim ¤ 1,1 miljard gerealiseerd.

Voor meer informatie

Pers
Frank Janssen
Directeur Concerncommunicatie

+31 73 543 51 69
fjanssen@heijmans.nl

Analisten
Fons van Lith
Directeur Investor relations

+31 6 51314952
flith@heijmans.nl

Van Gansewinkel Groep
Marc Ruis
Woordvoerder

+31 40 294 44 55 of +31 653 74 52 34
marc.ruis@vangansewinkel.com