Time : 11:00:00
Date : 30 May 2007
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

RSC Anderlecht kiest voor nieuw hoogtechnologisch stadionveld

Brussel, 30 mei 2007

Kersvers landskampioen RSC Anderlecht speelt vanaf volgend seizoen op een unieke grasmat: een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels, het zogenaamde Desso GrassMaster-systeem.

Het gepatenteerde product is van Desso Sports Systems. Anderlecht deed al ervaring op met dit systeem op hun hoofdtrainingsveld. Daarnaast bracht het bestuur en de trainer een bezoek aan onder meer de stadions van Arsenal en Tottenham Hotspur, die over dit systeem beschikken in hun stadion.
Ook voor het nieuwe trainingscentrum, dat onder meer de bouw van twee voetbalhallen en zes outdoorterreinen omvat, doet RSC Anderlecht een beroep op Desso. De investering in het stadionveld en trainingscomplex moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren.

General Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt het belang van een kwalitatief hoogstaand veld. "Temeer omdat de thuiswedstrijden van de beloften eveneens doorgaan in het Constant vanden Stockstadion, wat een extra belasting voor het veld betekent. Willen we dan ook onze ambities waarmaken, zowel nationaal als Europees, dan dient RSCA over een goed veld te beschikken en dit in alle weersomstandigheden".

RSC Anderlecht volgt het voorbeeld van internationale topclubs zoals Arsenal, Liverpool, AZ Alkmaar, Feyenoord, Denver Broncos. Zij spelen al op een Desso GrassMaster-systeem in hun stadion.

De installatie gebeurt in samenwerking met partner Sportscape. De verwijdering van het bestaande veld is reeds gestart, de computergestuurde injectering van de kunstgrasvezels is voorzien voor half juni. De eerste wedstrijd op het nieuwe veld is gepland op 28 juli.

Einde persbericht

Over het Desso GrassMaster-systeem
Dit systeem bestaat uit een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Een computergestuurde machine injecteert de kunstgrasvezels 20 cm diep in de grasmat. Tijdens het groeiproces verstrengelen de natuurgraswortels met de kunstgrasvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak veld. Wereldwijd spelen en trainen 250 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden.

Over Desso Sports Systems
Desso Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden.
Desso Sports Systems heeft zijn hoofdkantoor in Dendermonde en kantoren in heel Europa. De onderneming maakt deel uit van Desso. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro. Desso is recent overgenomen door het Nederlandse NPM Capital.

Voor meer info/ bezoek aan het veld tijdens de installatie: RSC Anderlecht: Pierre Desmet, Persverantwoordelijke Tel 0475/ 361 553, pierre.desmet@rsca.be, www.rsca.be

Desso Sports Systems: Helga Webers, Verantwoordelijke communicatie hwebers@desso.com, tel 052/ 262 512, gsm 0474/ 994 250, www.dessosports.com

URL: http://www.rsca.be http://www.dessosports.com
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK