Gemeente Utrecht


Geachte dames en heren,

Tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering van donderdag 31 mei 2007 zullen door de heer M.E.J. Eggermont bijgaande mondelinge vragen (nr. 1) worden gesteld inzake de import van vieze bussen door het GVU.

S.v.p. beantwoording rechtstreeks aan portefeuillehouder, via bestuursadviseur.

Met vriendelijke groet,


Emiel van Dun

Raadssecretaris

Griffie Gemeenteraad Utrecht

---


Mondelinge vragen van de heer M.E.J. Eggermont voor het vragenuur van 31 mei 2007


Import van vieze bussen door het GVU

Vanuit Nijmegen ontvangen wij goede berichten. Novio, de plaatselijke stadsvervoerder, ontvangt binnenkort 11 tot 15 jonge standaardbussen... uit Utrecht.

Navraag op verschillende plekken in OV-land leert ons dat ze vervangen worden door bussen afkomstig van de Zuid-Tangent. Oude bussen die jarenlang tussen Haarlem en Bijlmer via Schiphol hebben gereden, 700.000 km op de teller en een vieze EURO3 motor. Oude zooi.

Naar aanleiding hiervan heeft de SP-fractie de volgende vragen:
1. Is deze operatie hetgeen dat het college voor ogen had toen ze het had over synergie-voordelen ten aanzien van de verkoop van de GVU?
2. Wat is het college van plan om deze ontwikkeling te stoppen? Staat ze de GVU, lees Connexxion, toe om met deze oude zooi in Utrecht te gaan rijden?
3. Wat is het college van plan om Connexxion te houden aan het vlootplan zoals beschreven in de concessie? Zijn afwijkingen acceptabel?
4. Moeten we de frequentiewijzigingen na 18:30 van de lijnen 2, 4 en 5 buiten de lagere-school-vakantieperiode zien in het kader van de saldering voor de milieu effecten van deze vervangingsoperatie? Vindt u deze wijzigingen in overeenstemming met de verleende concessie?


---


( 030-2861117, 2 030-2861518,

8 e.van.dun@utrecht.nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

O Bezoekadres: Korte Minrebroederstraat 2, kamer 1.09

---- --