Ingezonden persbericht


Persbericht

Lavans BV wint Kroon op het Werkprijs 2007

Hoofddorp, 30 mei 2007

Lavans BV uit Helmond heeft de Kroon op het Werkprijs 2007 gewonnen. Zij kreeg deze prijs omdat zij zich in een moeilijke branche onderscheidt door de wijze waarop zij de mens in haar beleid centraal zet en daar daadwerkelijk invulling aan geeft. Het gezondheidsmanagement is daardoor bij Lavans een onlosmakelijk onderdeel van haar interne en externe cultuur. Dit blijkt o.a. uit het feit dat Lavans jaarlijks interne stages en taakroulatie voor haar werknemers organiseert, waardoor het werkplezier wordt verhoogd, uit de interne taalcursussen die zij geeft zodat iedereen - ongeacht de nationaliteit - op de werkvloer met elkaar kan communiceren en uit de opendeur-politiek met individuele aandacht voor elke medewerker die de directie hanteert. Lavans BV is een professionele dienstverlener op het gebied van bedrijfskleding en bedrijfshygiëne met 200 medewerkers van eenentwintig verschillende nationaliteiten. Het bedrijf is met een ziekteverzuim van 2,95 procent met afstand koploper in haar branche. Voor deze prijs waren verder nog Balans Schoonmaak- en bedrijfsdiensten (Sint Pancras), RIBW Midden Brabant (Berkel-Enschot), UMCG Ambulancezorg (Tynaarlo) en Zaanstad Schilderwerken (Wormerveer) genomineerd.

De Kroon op het Werkprijs is een landelijke werkgeversprijs die jaarlijks toegekend wordt aan een organisatie die opvalt door de wijze waarop zij vormgeeft aan gezondheidsmanagement, preventie van verzuim, arbeidsongeschiktheid en (re)integratie. De prijs wordt toegekend door het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bestaat uit een bronzen beeld van Theo Mackaay. De jury voor deze prijs stond dit jaar onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (directeur beleidsgroep Sociale Zaken VNO NCW)

Werkgeversforum 'Kroon op het Werk'
Het Werkgeversforum 'Kroon op het Werk' is een vereniging op het gebied van gezondheidsmanagement waar werkgevers elkaar adviseren en ervaringen uitwisselen waardoor de optimale inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot en de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid worden verlaagd.

Eerdere winnaars
De Kroon op het Werkprijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep - Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV - Tilburg (2004), Drukkerij Wedding - Harderwijk (2005) en Waterlandziekenhuis - Purmerend (2006) .

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Peters, tel. 023 5549936 of 0297 56 47 49 of 06 20489757