Gemeente Capelle a/d IJssel

geachte redactie,

Fietstunneltjes die 's avonds vermeden worden vanwege de onveiligheid. Glas op de fietspaden. Voor fietsers is er veel te genieten in Capelle, maar er is nog genoeg te verbeteren. Vandaar de raadsvragen van de ChristenUnie in Capelle aan den IJssel.

Gemeenteraadsfractie
voorz. drs. M.K.A. Grauss

secr. Mw. H.A. van der Klift
Talingstraat 31
2903 ET Capelle a/d IJssel
Schriftelijke vragen cf. RvO - Glas op het fietspad

Aan het College van B&W van Capelle aan den IJssel Rivierweg 111
Postbus 70
2900 AB Capelle aan den IJssel

Geacht college,

Fietsen is goed voor de gezondheid en het milieu. Er wordt ook heel wat afgefietst in en door Capelle. De ChristenUnie is daar blij mee, maar we merken zo nu en dan ook wat problemen.

Er zijn veel leerlingen die door Capelle fietsen. Zo is er het fietspad door de GroeneZoom en Schollevaar waar veel Capelse en Nieuwerkerkse leerlingen gebruik van maken.

Zelf woon ik vlak bij een fietstunneltje onder de burgemeester Schalijlaan. Het tunneltje is slecht verlicht en er ligt vaak glas. Dat heeft als gevolg dat ik veel mensen ken die 's avonds dit en andere fietstunneltjes mijden en dus wel een drukke, gevaarlijke weg gaan oversteken om dit tunneltje te vermijden.

Daarnaast ligt er vaak glas op het pad, zodat regelmatig fietsbanden lek lopen. De gedupeerden moeten vervolgens met de hand aan de fiets verder lopen en bekenden zetten de fiets vaak bij ons neer.

Als raadslid ben ik blij met veel contacten met de inwoners van Capelle en buurgemeenten. De volksvertegenwoordigende rol vind ik van groot belang, maar het lijkt mij toch beter wanneer de fietsenpaden er goed bij liggen.

De fietspaden in mijn directe omgeving zijn slechts een voorbeeld. Door heel Capelle wordt veel gefietst en van de fietsers horen wij, als fractie, dezelfde geluiden. Wij weten niet of U deze geluiden opvangt. Aangezien het vaak fietsers zijn die niet in Capelle wonen, kennen zij de gemeentelijke telefoonnummers niet (en hebben geen gemeentegids). Ik ben dan ook benieuwd of de gemeente deze signalen ook opvangt.

Dit leidt tot de volgende vragen:

1. Bent u op de hoogte van de problematiek van het glas op de fietspaden en wat doet u er aan? Hebben we een "glaszuiger" en kan de frequentie verhoogd worden?
2. Krijgt de gemeente deze klachten ook binnen en wat doet u om te zorgen dat ook regiobewoners hun verhaal kwijt kunnen?
3. Bent u op de hoogte van de problematiek van het in de avonduren mijden van fietstunneltjes door fietsers? Wat bent u van plan hieraan te gaan doen?

Hoogachtend,

Michiel Grauss
Fractievoorzitter ChristenUnie
Capelle aan den IJssel


---- --
voor meer informatie,

Michiel Grauss
fractievoorzitter Michiel Grauss
tel. 010 4424328

Content-Type: text/plain;

Disclaimer:
De informatie verzonden met dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. De gemeente Capelle aan den IJssel staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een e-mail bericht en eventuele bijlagen, noch voor de tijdige ontvangst daarvan. Vertrouwelijkheid kan niet worden gewaarborgd. Dat heeft als gevolg dat:
1. Het gemeentebestuur geen bestuursrechtelijke besluiten bekend maakt door middel van e-mail;
2. De gemeente geen privaatrechtelijke of andere verplichtingen aangaat door middel van e-mail. Het informele en open karakter van e-mail berichtenverkeer brengt verder met zich mee dat:
1. Aan persoonlijke opvattingen van medewerkers geen rechten zijn te ontlenen;
2. Een e-mail bericht - ondanks virusscanning - zogenoemde computervirussen kan bevatten.