Apple Benelux

PERSBERICHT

YouTube nu ook op Apple TV

Bunnik, 30 mei 2007 ­ Apple heeft vandaag aangekondigd dat het populaire, oorspronkelijke internetmateriaal van YouTube nu ook in de huiskamer kan worden bekeken met Apple TV. Vanaf half juni zal Apple TV video's direct draadloos kunnen streamen van YouTube, zodat gebruikers ze kunnen afspelen op hun breedbeeld-tv. Dankzij de elegante interface van Apple TV en de eenvoudige Apple Remote kunnen kijkers gemakkelijk gratis video's van YouTube opzoeken en bekijken in hun eigen huiskamer.

"Dit is voor het eerst dat gebruikers YouTube-video's kunnen opzoeken en bekijken vanuit hun luie stoel, en dat is echt fantastisch", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "YouTube is een wereldwijde sensatie, en Apple TV zorgt ervoor dat alles rechtstreeks van het internet op de breedbeeld-tv in de huiskamer wordt gebracht."

Duizenden van de meest actuele en populaire YouTube-video's zullen vanaf half juni beschikbaar zijn op Apple TV, terwijl YouTube elke week duizenden nieuwe video's toevoegt. Komende herfst zal het volledige YouTube-aanbod beschikbaar zijn. Met de spectaculaire interface van Apple TV en de eenvoudige Apple Remote kunnen gebruikers gemakkelijk door de bekende bladercategorieën van YouTube navigeren of specifieke video's opzoeken. Leden van YouTube kunnen ook via Apple TV op hun YouTube-account inloggen om hun favoriete video's te bekijken en op te slaan.

Apple TV werkt probleemloos samen met iTunes zodat gebruikers hun favoriete films, tv-programma's, muziek, foto's en podcasts vanaf een pc of Mac kunnen afspelen op hun breedbeeld-tv. Gebruikers van Apple TV kunnen kiezen uit meer dan 500 speelfilms en 350 tv-programma's van vrijwel dvd-kwaliteit, meer dan 5 miljoen nummers, 5.000 muziekvideo's, 100.000 podcasts en 20.000 gesproken boeken die verkrijgbaar zijn bij de iTunes Store (www.apple.com/nl/itunes/store). Daarnaast kunnen gebruikers van hun favoriete muziek genieten op een home- entertainmentsysteem en diavoorstellingen van hun fotoalbums bekijken op een breedbeeld-tv. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land.

Apple heeft vandaag ook een nieuwe Apple TV-maatwerkoptie met een harde schijf van 160 GB aangekondigd. De nieuwe, grotere harde schijf biedt vier keer zoveel opslag, voor 200 uur video, 36.000 nummers, 25.000 foto's of een combinatie hiervan.* Apple TV kan eenvoudig worden aangesloten op een groot aantal breedbeeld-tv's en home-entertainmentsystemen en is standaard voorzien van HDMI, component video en analoge en optische audiopoorten. Dankzij de snelle draadloze AirPort 802.11n Wi-Fi-netwerkvoorziening kan Apple TV automatisch materiaal vanaf een computer synchroniseren of materiaal rechtstreeks naar de tv streamen vanaf maximaal vijf extra computers, zonder kabels.**

Prijzen en verkrijgbaarheid
Apple TV, die geleverd wordt met een Apple Remote, is verkrijgbaar via de online Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers voor een adviesprijs van 299 Euro. Apple TV met een 160-GB harde schijf is vanaf 1 juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 Euro. De YouTube-voorziening voor Apple TV is vanaf half juni als gratis software-update beschikbaar.

Voor Apple TV is iTunes 7,1 of hoger vereist op een Mac met Mac OS X versie 10.3.9 of hoger of een Windows-pc met Windows XP Home/Professional (SP2).

Bovendien is een draadloos 802.11b/g/n-netwerk via AirPort of AirPort Extreme of een 10/100 Base-T Ethernet-netwerk vereist. Internettoegang is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen; hieraan kunnen kosten zijn verbonden. Apple TV vereist een enhanced-definition of high-definition breedbeeld-tv. iPod- games kunnen niet worden afgespeeld via Apple TV. De iTunes Store is beschikbaar in de VS en diverse andere landen.


*Videoweergave is gebaseerd op iTunes-video's met een resolutie van 640 x 480. De muziekcapaciteit is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering. De fotocapaciteit is gebaseerd op voor Apple TV geschikte foto's die zijn overgezet vanuit iTunes. De werkelijke capaciteit is afhankelijk van het materiaal dat wordt opgeslagen.


**Gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie. Voor draadloos streamen van video met 802.11b/g/n is een 802.11g/n-netwerk vereist.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple TV, iTunes, AirPort, Apple Store, AirPort Extreme en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --