Ingezonden persbericht


Persbericht:

Officiele oprichting IAB Taskforce Search

Utrecht 30 mei 2007: De IAB Taskforce Search is officieel van start gegaan. De benoeming van het bestuur en het formeren van de werkgroepen zijn de eerste concrete stappen. De Taskforce heeft als doel het verder professionaliseren van de Search branche.

Het bestuur wordt gevormd door zowel Search Engine Marketing Bureaus (SEM's), Search Engines en Adverteerders: Voorzitter: Gert-Jan Munneke, Traffic4u
Communicatie: Paul Aelen, Checkit
Intern: Carla Yazagaray, Google
Sponsoring: Nils Rooijmans, ilse
Onderzoek: Jochen Koudijk, eBay

De Taskforce Search heeft als missie het verder professionaliseren van Search Marketing in Nederland. Hieronder vallen alle ontwikkelingen op het gebied van zowel Search Engine Advertising als Organic Search (SEO). De missie wordt geconcretiseerd door het instellen van verschillende werkgroepen, waarin leden van de Taskforce plaatsnemen.

De onderwerpen welke in 2007 worden door de werkgroepen worden uitgewerkt:
- Opleidingen

- Continue onderzoek

- Voorbeeld RFP's

- Terminologie

Volgens de leden van de Taskforce zijn bovenstaande onderwerpen de eerste belangrijke stappen om de markt verder te professionaliseren. Hierbij is gekeken naar wat direct toepasbaar is in gebruik, zoals een goede lijst met definities en een voorbeeld Search RFP voor bedrijven. Opleiding en onderzoek moeten ervoor zorgen dat er meer kennis in de markt beschikbaar komt. De resultaten van bovenstaande werkgroepen worden dit jaar aan de markt gepresenteerd.


---

Over de IAB Taskforce Search:
De Taskforce Search is een open werkgroep onder het label van het IAB. Leden kunnen deelnemen in de Taskforce, enige vereiste is een actieve inhoudelijke bijdragen. Op dit moment bestaat de Taskforce uit 15 IAB leden.

Over IAB Nederland:
Het Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB) is de brancheorganisatie voor de online advertising en interactieve marketing industrie. IAB (www.iab.nl) houdt zich primair bezig met de professionalisering en stimulering van deze sector. Secundair treedt IAB op als onafhankelijk kennisplatform en vraagbaak voor marketingprofessionals en vakpers.

Voor meer informatie (