Gemeente Den Haag

Op woensdag 30 mei begint de nieuwe serie Haagsche Boschconcerten. Dit seizoen is er speciaal ruimte gereserveerd voor jeugd(symfonie)orkesten.

Op 30 mei begint de serie met een concert van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble onder de titel 'van Zeus los!'. Dit ensemble staat onder leiding van Marco de Bruin en bestaat uit leden tussen de 8 en 18 jaar. Op het programma staan onder meer werken van Monteverdi, Debussy en Dvorak. Daarnaast verkent het ensemble de muzikale grenzen van klassiek met de lichte muziek en de popmuziek. Marco de Bruin arrangeerde een compositie van Spinvis en Vinkenoog en een bekende compositie van Annie M.G. Scmidt en Harry Bannink staat in een speciaal arrangement op het programma.

De presentatie in de vertrouwde handen van Gregor Bak. De succesformule van de Haagsche Boschconcerten is ongewijzigd. De aanvangstijd op de woensdagavond is 19.30 uur. De locatie is als vanouds de Walther Boerweide van het Haagse Bos. Publieksingang Bezuidenhoutseweg, ter hoogte van nummer 74. De toegang is gratis.

Andere Haagsche Boschconcerten:
Wo. 27 juni 2007
Vanuit de Vereniging Hofstads Jeugd Orkest gaan twee muziekensembles optreden, nl. het VHJ Blazersensemble o.l.v. Peter Lefeber en de VHJ Big Band o.l.v. Joop van der Louw. Programmagegevens volgen.

Wo. 25 juli 2007
Traditiegetrouw presenteert het Haags Dag Orkest op de derde aflevering van de serie haar jaarconcert. Programmagegevens volgen.

Wo. 29 augustus 2007
Slotconcert door het NS Harmonieorkest o.l.v. Arno Schipdam Programmagegevens volgen.

Meer informatie, over het programma op die dagen vindt u op www.culturalis.nl