Gemeente Wijk bij Duurstede

Buurtauto in Wijk bij Duurstede

In januari 2007 startte Wheels4All in Wijk bij Duurstede met het plaatsen van de eerste buurtauto in De Engk. Inmiddels is er een tweede auto geplaatst in de Noorderwaard. Deze buurtauto's zijn 24 uur per dag beschikbaar voor leden van Wheels4All. Wethouder Henk Muis nodigt u namens de gemeente uit voor een informatieavond op woensdag 30 mei a.s. in de commissiekamer van het gemeentehuis.

Wheels4all: hoe werkt dat?
Met Wheels4all kunt u fors op uw autokosten besparen. De buurtauto is voordelig als tweede auto, maar ook geschikt voor mensen die minder dan 10 duizend kilometer per jaar rijden of behoefte hebben aan verschillende typen auto's. De buurtauto wordt betaald per uur en per kilometer.

Er zijn meerdere abonnementen. Bij het meest gebruikte abonnement betaalt u twee euro per uur, met een maximum van 10 uur per dag. Daarnaast betaalt u vanaf 16 cent per kilometer, inclusief brandstof en verzekeringen. Dit bedrag is hoger voor grotere auto's.

Er wordt gereden met veilige, nieuwe auto's. Elke keer als er vijf inschrijvingen vlak bij elkaar zijn, plaatst Wheels4All een nieuwe buurtauto. Via internet of SMS worden ritten gereserveerd. Naast de buurtauto's heeft Wheels4all afspraken met plaatselijke autoverhuurders voor de inzet van extra auto's tegen gereduceerd tarief. Zo grijpt u nooit mis.

Duurzaamheid en leefbaarheid
De gemeente en de provincie Utrecht steunen het initiatief van de buurtauto. De buurtauto vervangt vooral de tweede auto. Elke buurtauto maakt zo vijf tot tien parkeerplaatsen overbodig. Hierdoor neemt de parkeerdruk af. Verder wordt er alleen gereden in zuinige en schone auto's. Dat is goed voor de luchtkwaliteit.

Meer weten?
Of kunt u niet op 30 mei? Kijk op www.wheels4all.nl, bel met Arie Verheul, tel. 574084 of stuur een e-mail naar: arie.verheul@casema.nl. Op zondagmiddag 10 juni a.s. kunt u ook terecht op de Duurzaamheidsmarkt op de Mazijk, waar Wheels4All aanwezig is.