Gemeente Alkemade


Aanschaf van een computer: ook voor ouders met een smalle beurs

30-05-2007

Heeft u een zoon of dochter die naar de middelbare school gaat of al op de middelbare school zit? Is uw zoon of dochter tussen de 12 en 17 jaar? Moet u rondkomen van een minimuminkomen (bijvoorbeeld bijstand, Wao, Ww, Anw)? Heeft u geen personal computer (PC). Dan kan de gemeente Alkemade u mogelijk een bijdrage verstrekken voor de aanschaf van een PC via de bijzondere bijstand.

Een computer biedt schoolgaande kinderen de gelegenheid om thuis huiswerk voor school te maken zoals opdrachten en werkstukken. De aanschaf van een PC kost veel geld. Voor ouders, die moeten rondkomen van een minimuminkomen, levert dit meestal problemen op.

Voor de aanschaf van een computer wordt éénmaal per zes jaar maximaal een bedrag van ¤ 700 verstrekt. Met dit bedrag kunt u een computer, monitor en printer aanschaffen. De kosten voor het gebruik van een computer komen voor uw eigen rekening. U moet hierbij denken aan software, internetkosten en printinkt. De aanschaf van de computer moet worden aangetoond met het betalingsbewijs.

Inkomens- en vermogengrenzen

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage voor de aanschafkosten van een computer gelden de inkomens- en vermogensgrenzen (zie tabel). Om voor de volledige vergoeding in aanmerking te kunnen komen mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Ligt uw inkomen tussen 120% en 200% van de bijstandsnorm, dan komt u misschien voor een deel van de kosten in aanmerking. In die situaties wordt er een eigen bijdrage (draagkracht) berekend. Daarnaast mag uw spaargeld (vermogen) niet hoger zijn dan de voor de bijstand geldende normen (zie tabel).
tabel inkomens- en vermogensgrenzen Zie het origineel

Voor informatie en formulieren kunt u binnenlopen bij het Wmo-loket in het gemeentehuis. Het Wmo-loket is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Daarnaast is het Wmo-loket te bereiken via de telefoon op (071) 332 73 65 op maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.00 uur en via de e-mail op wmo@gemeentealkemade.nl.