Politie Midden- en West Brabant

Automobiliste raakt ernstig gewond bij eenzijdig ongeval (30/05)

HANK, 30 mei 2007

Automobiliste raakt ernstig gewond bij eenzijdig ongeval

HANK: Een 19-jarige vrouw uit Hank raakte ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Keizer Napoleonweg in Hank. Het ongeluk gebeurde woensdagavond 30 mei rond uur 17.30 uur.

De vrouw kwam vanuit zuidelijke richting en reed in een personenauto over de Keizer Napoleonweg in de richting van de Provinciale weg N283. Vermoedelijk verloor ze de macht over het stuur na een inhaalmanoeuvre. Ze botste daarbij frontaal op een boom en raakte bekneld in het wrak.

De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit haar benarde positie. Dat gebeurde onder leiding van het medische personeel van de traumahelikopter en de ambulancedienst.

Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. De politie escorteerde daarbij de ambulance om haar zo snel mogelijk over te brengen. Onder coördinatie van de Gemeenschappelijke Meldkamer zetten andere politie-eenheden de kruisingen op de route af, zodat de ambulance onbelemmerd door kon rijden. De precieze aard van de verwondingen van het slachtoffer zijn onbekend. Haar toestand was in de loop van de avond stabiel.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer