Modint


P E R S B E R I C H T:

SEMINAR LICENTIEOVEREENKOMSTEN

Zeist, 24 april 2007

Op donderdag 31 mei 2007 organiseren de Modules Arbeid en Recht en Marktondersteuning Buitenland / Export van MODINT een seminar Licentie- overeenkomsten. Dit seminar is interessant voor leden van MODINT, maar uiteraard ook voor andere modebedrijven die met juridische zaken in aanraking komen.

Tijdens het seminar zal een expert van het advocatenkantoor Buren van Velzen Guelen, de heer Ph. W.M. ter Burg aandacht besteden aan de valkuilen die u kunt tegenkomen bij het aangaan van een licentieovereenkomst. Naast deze expert is een praktijkspreker uitgenodigd van wie de nadere gegevens nog worden bekendgemaakt.

In onze branche is creativiteit een kernvoorwaarde. Het is echter mogelijk om een derde expliciet toestemming te geven om gebruik te maken van uw creaties. U verleent dan een licentie. Daarnaast kan er natuurlijk ook sprake zijn van de omgekeerde situatie: als ondernemer krijgt u het recht om de modellen, merken of octrooien van een andere onderneming te exploiteren.

Het verlenen of nemen van een licentie kan voor bedrijven in de modebranche een belangrijke bron van extra inkomsten vormen. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de wijze waarop u deze vastlegt in een licentieovereenkomst.

Voor deelname aan het seminar kunt u via de website www.modint.nl een aanmeldingsformulier downloaden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lydia Prinsen via telefoonnummer: (030) 232 09 52 of per e-mail: prinsen@modint.nl of met Joris Völker via telefoonnummer: (030) 232 09 60 of per e-mail: volker@modint.nl