Wolff cinema groep opent deuren voor Bollywood cinema.


15.05.2007 / 10:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Beifilms

Beifilms

Rotterdam/Utrecht 15 mei 2007

Voor het eerst Bollywood in de reguliere programmering van Wolff cinema groep.

Op 31 mei 2007 gaat de Bollywoodfilm Shootout at Lokhandwala in première bij Bioscoop Catharijne van de bioscoopexploitant Wolff cinema groep. Het is voor het eerst dat deze bioscoopketen, een van de grootste van Nederland, met meer dan 10 theaters de stap neemt richting Bollywoodfilms. Pathe theaters vertoont al geruime tijd met succes Bollywoodfilms in haar theaters.

Met Bharat Entertainment International (BEI) wordt er nu een pilot gedraaid met een van de grootste bollywoodfilms van dit jaar Shootout at Lokhandwala waar Amitabh Bachchan en zijn zoon Abishek Bachchan de hoofdrolspelers in zijn.

BEI is marktleider op het gebied van indiase films en is nu ruim twee jaar bezig met de distributie van deze genre films. BEI heeft Wolff cinema groep benaderd vanwege haar strategische positie in het midden en het oosten van het land. De drie grote steden daar komen de Bollywoodfilms met een regelmatige frequentie uit. Distributeur BEI komt met de programmering van deze eerste mainstream Bollywoodfilm in Utrecht tegemoet aan vooral de verzoeken van de Hindustaanse en Arabische gemeenschap. En Wolff is hier een uitermate progressieve partij in gebleken.

De release in o.a. India, Australie, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten staat gepland op 25 mei. In Nederland komt de film kort na de wereldwijde première uit op 31 mei in Utrecht bij Wolff, maar ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.
---