Gemeente Delfzijl

Persbijeenkomst 16 mei: persberichten

16-5-2007

Werkbezoek aan Delfzijl

Op donderdag 31 mei brengt drs. L.A.M. van Halder, directeur generaal van het ministerie van VROM een werkbezoek aan Delfzijl. Tijdens het werkbezoek krijgt hij uitgebreide achtergrondinformatie over de problematiek, maar ook over de kansen van Delfzijl en de directe regio.

Bij het werkbezoek is Hans Alders, commissaris van de Koningin, het college van B&W van de gemeente Delfzijl, de directie van OMD en Acantus betrokken. De heer Van Halder sluit zijn werkbezoek aan Delfzijl af met een officiële feestelijke starthandeling van de nieuwbouw aan de Jachtlaan/Julianalaan.

Burgemeester en wethouders Delfzijl openen Pinksterkermis

Het college van B & W van Delfzijl opent op woensdag 23 mei om 13.30 uur uur de Pinksterkermis in het centrum van Delfzijl. Tijdens de opening van de kermis is er voor de kinderen een 1 uur durend programma met Piet Piraat en zijn maatje. Ook is er een luchtkussen en worden er ballonnen losgelaten.

Jaarverslag commissie bezwaarschriften algemene zaken 2006

In 2006 zijn 30 bezwaarschriften aan de commissie bezwaarschriften algemene zaken voorgelegd. Vorig jaar waren dat er 42. Van de ingediende bezwaren werd 10 procent gegrond verklaard. In het jaar ervoor was dat percentage nog 28. In 8% procent van de gevallen is de bezwaarmaker naar de bestuursrechter gestapt. In 2005 was dit percentage 17.

Als punten van aandacht noemt de commissie in haar jaarverslag de te lange afdoeningstermijn van bezwaarschriften en het niet tijdig nemen van een verdagingsbesluit. Voorts is de commissie van oordeel dat aandacht moet worden geschonken aan een goede communicatie met burgers (aanvragers). Het jaarverslag kan worden afgehaald bij de Centrale Balie.

ELO-DEAL

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Eemsmond en Loppersum hebben vorig jaar besloten om te gaan samenwerken aan het project Electronische Overheid (samenwerkingsproject ELO-DEAL). Hiervoor heeft de raad in januari middelen beschikbaar gesteld.

De afgelopen maanden is in de kwartiermakerfase door de ELO-coördinatoren van de 4 gemeenten en de EGEM-I adviseur gewerkt aan de totstandkoming van een samenwerkingsovereenkomst, het plan van aanpak en de detailplannen per project. De overeenkomst en het plan van aanpak zijn nu gereed.

Kernpunten van de gezamenlijke aanpak zijn:


* een projectmatige (tijdelijke) samenwerking van drie jaar voor de opbouw en inrichting van ELO conform wettelijke eisen en verplichtingen;

* de inrichting van een projectorganisatie voor genoemde periode, die de opdracht heeft ELO bij de DEAL-gemeenten in te richten, op te bouwen en te implementeren en de gemeenten te ondersteunen;
* ondersteuning vanuit het programma ELO-Grunn.

De kosten van het project ELO DEAL voor Delfzijl zijn begroot op 175.000 in 2007 en voor de jaren 2008 en 2009 jaarlijks begroot op 200.000 mee te nemen bij de Voorjaarsnota 2007.