UITNODIGING VOOR DE MEDIA: MINISTER VERBURG OPENT QUARANTAINELABORATORIUM PLANTENZIEKTENKUNDIGE DIENST

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) verricht op donderdag 31 mei de opening van het quarantainelaboratorium van de Plantenziektenkundige Dienst (PD) van het ministerie.

De opening vindt plaats vanaf 15.30 uur bij de Plantenziektenkundige Dienst, Geertjesweg 15, 6706 EA Wageningen. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de opening bij te wonen. Er worden ook rondleidingen door het nieuwe laboratorium georganiseerd.

Op 1 september draagt de PD zijn fytosanitaire inspectietaken over aan de keuringsdiensten. De 'nieuwe' PD zal hierna fungeren als kennis- en toezichtautoriteit op het gebied van plantgezondheid. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor het Nationaal Referentielaboratorium. Het Referentielaboratorium zorgt voor het behoud en de ontwikkeling van kennis over diagnostiek en biologie van schadelijke organismen. Daarnaast staat het behoud van kennis op het gebied van identificatie van plantenziekten centraal.

Om deze rol optimaal te kunnen vervullen is het Referentielaboratorium sinds kort gehuisvest in een nieuw quarantainelaboratorium. Dit laboratorium voldoet aan de recente wet- en regelgeving op het gebied van werken met schadelijke organismen en risicodragend (plant-)materiaal en beschikt over de nieuwste en veiligste laboratoriuminfrastructuur.

Het programma van de opening ziet er als volgt uit:

15.15 uur: Ontvangst

15.30 uur: Welkomstwoord door Rob van Lint, directeur Plantenziektenkundige Dienst

15.40 uur: Toespraak door Peter Jägers, directeur-generaal Rijksgebouwendienst

15.50 uur: Toespraak door minister Verburg van LNV

16.00 uur: Openingsact

16.15 uur: Receptie

17.15 uur: Buffet

Noot voor redacties (