Gemeente Rotterdam

Op de agenda van 31 mei a.s. van de commisie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer staan diverse onderwerpen die met luchtkwaliteit te maken hebben. Ook bespreekt de commissie het beleidskader werk en re-integratie 2007-2010. Insprekers over onderwerpen die op de agenda staan kunnen zich tot twee werkdagen voor de vergadering aanmelden bij de griffie.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Donderdag 31 mei, 9.30 uur

Luchtkwaliteit

De commissievergadering begint met het onderwerp luchtkwaliteit. De Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit 2005 is geactualiseerd. Het vernieuwde actieprogramma 2007-2010 met 35 concrete maatregelen wordt besproken. Eerder dit jaar sprak de commissie tijdens een externe oriëntatie met diverse bewoners en milieuorganisaties over de luchtkwaliteit in Rotterdam. In vervolg daarop zal de stichting Milieu Dichterbij aan het begin van de vergadering vier schilderstukken presenteren die gemaakt zijn op een themavond over reine lucht. De kunstwerken zijn bedoeld als inspiratiebron voor de commissieleden.

Rotterdam Airport

Daarna wordt de bestuurlijke reactie op het voorgenomen aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport met het bijbehorende milieueffectrapport (MER) besproken. In de reactie spreekt de gemeente Rotterdam nog geen voorkeur uit voor een van de varianten in afwachting van een aantal aanvullingen op het MER en vraagt ze het aantal nachtvluchten van regeringswege zoveel mogelijk te beperken.

Werk en re-integratie

Tenslotte komt "Iedereen werkt mee" het beleidskader werk en re-integratie 2007-2010 aan de orde. Daarin staat aangegeven hoe de ambitieuze doelstellingen om 20.000 Rotterdammers weer aan het werk te krijgen gerealiseerd zullen gaan worden.

Bron: Griffie, 24-05-2007