Gemeente Echt-Susteren


vragen

Raadsinformatiebijeenkomst op 31 mei

Op donderdag 31 mei vindt in de raadzaal van het gemeentehuis te Echt om 19.00 uur een openbare raadsinformatiebijeenkomst plaats over de overdracht van het beheer en de exploitatie van de binnensportaccommodaties van Echt-Susteren aan de Stichting SWE.

Het nemen van dergelijke besluiten is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Aangezien de uitoefening van zo'n besluit echter ingrijpende gevolgen kan hebben voor de gemeente, moet het college conform de Gemeentewet, voordat zij zo'n besluit neemt, eerst de gemeenteraad in de gelegenheid stellen om eventuele wensen of bedenkingen kenbaar te maken op dit voorgenomen collegebesluit.

In de bijeenkomst op 31 mei wordt de raad eerst breed geïnformeerd over de overdracht van het beheer en de exploitatie van de binnensport-accommodaties, zodat hij in de eerstvolgende formele raadsvergadering, mede op basis van de verkregen informatie, definitief kan besluiten of hij wensen c.q. bedenkingen ten aanzien van dit voorgenomen collegebesluit wil inbrengen.

Deze raadsinformatiebijeenkomst is openbaar toegankelijk, dus u kunt deze bijwonen vanaf de publieke tribune.